Louds lyttertal er vokset – bare ikke i målgruppen

11.000 lyttere havde Loud i sidste uge – en stigning i forhold til forrige uge, hvor kulturminister Joy Mogensen tilkendegav, at hun var ”skuffet” over Louds lave lyttertal

I alt 11.000 personer tændte i sidste uge for DAB-radioen og lyttede til Radio Loud. Det viser den seneste måling af radiolyttertal fra Kantar Gallup.

Blandt de 15-50-årige havde Radio Loud ifølge målingen ingen lyttere. Radio Louds erklærede målgruppe er de 15-32-årige.

Tallene er en stigning i forhold til forrige uge, hvor Loud havde 3.000 lyttere, men hvor der heller ikke kunne måles nogen lyttere blandt de 15-50-årige.

Martin Brandt Larsen, bestyrelsesformand i Kulturradio Danmark, som driver Radio Loud, er ikke meget for at kommentere de nye lyttertal.

”Vi synes ikke, det på det her tidspunkt giver mening at kommentere lyttertal uge for uge. Vi har brug for en længere tidshorisont at cementere os hos lytterne i,” siger han.

Er 11.000 lyttere tilfredsstillende?

”Det er for tidligt et tidspunkt at vurdere det på. Lyttertal går op og ned, og vi venter på at få en lidt bredere periode at vurdere det på,” siger Martin Brandt Larsen.

Han understreger, at Loud ikke skal måles på lyttertallene på DAB alene, da radiokanalens strategi også er at hente mange lyttere via Louds app og sociale medier.

Han forventer, at Loud ”på denne side af sommerferien” kan fremlægge mere uddybede tal for, hvor mange som lytter til og bruger Loud, også fra andre kanaler end DAB.

Kulturminister: Jeg er skuffet

De nye Gallup-tal kommer, efter at kulturminister Joy Mogensen (S) onsdag i sidste uge gav svar i kulturudvalget på spørgsmål fra Radikales medieordfører, Jens Rohde, om Radio Louds lyttertal, der tidligere har været så lave, at de ikke indgik i målingerne.

Joy Mogensen skriver blandt andet, at lyttertal normalt er lavere på DAB end på FM, at Louds målgruppe er svær at nå for medierne, og at Loud yderligere har været udfordret af at starte op under coronakrisen.

Ministersvaret slutter:

”Jeg håber, at Radio Loud er i stand til at få fodfæste blandt lytterne. Men jeg vil samtidig sige, at jeg er skuffet over de lave lyttertal, som Radio Loud har præsteret indtil nu. Endelig vil jeg sige, at hele processen omkring udbuddet og tildelingen af sendetilladelsen til Radio Loud giver mig anledning til at overveje, om vi fra politisk hold kan gøre det klogere fremadrettet.”

Martin Brandt Larsen mener, Joy Mogensen ”rammer udfordringerne rigtigt fint ind”.

”I forhold til den mere følelsesmæssige del er der jo rigtig mange, der har en holdning til LOUD. Mediepolitik er ofte omgivet af stærke følelser og meninger, og her vil vi gerne operere i noget faktuelt og komme tilbage på det, når vi har nogle flere tal at komme med,” siger Martin Brandt Larsen.

Bekymrer det dig, at kulturministeren siger, hun er skuffet?

”Alle må jo mene og synes, hvad de vil. Det, jeg forholder mig til, er, at der hver dag er en ordentlig flok af medarbejdere, som møder på arbejde og holder dampen oppe og producerer radio til en svær målgruppe. Det er en rejse, som ikke sker fra uge til uge, men over en længere periode,” siger Martin Brandt Larsen.

5 Kommentarer

Bjarne Rasmussen
30. MAJ 2020
det mest pinlige er at DF ikke vil stå ved deres meget uheldige resultat af deres til grin politik.
Bruno de Paoli
28. MAJ 2020
Luk den radio hurtigst muligt.den er jo ohøj grad en DF opfindelse.ny udbudsrunde vil være eneste mulighed for at få en national radiokanal i stedet for den jyske provinsielle model fra DF og kumpaner.

Bruno de Paoli
Niels Riis Ebbesen
25. MAJ 2020
Må jeg hermed foreslå, at den nye DAB-kanal skifter navn til noget som er mere beskrivende for dens position på markedet, og hvad vil være mere rammende end at kalde kanalen for Radio Flop.
Bjarne Johansen
25. MAJ 2020
Hvor skal folkene i Slots- og Kulturstyrelsen dog skamme sig for udbudsbeslutningen. Det samme skal de bonderøvsprovinspolitikere - uden respekt for armslængdeprincippet - der har orkestreret hele denne møgsag lysskyt i baggrundet. Gå tilbage til fæstegården hvis I ikke kan tåle et kristisk spørgsmål fra en journalist.

Bare fordi jeg ikke kan dokumentere det, så betyder det ikke at det ikke er sandt. ... "If it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck."
Christian Høj
25. MAJ 2020
Var det ikke mere relevant at spørge den nye administrerende direktør om hvad han mener og hvad han vil søsætte af initiativer?

Flere

Læs også

<span class=Loud-direktør om unge natradioværter: Det er ikke journalistisk arbejdede 1">

Loud har for få lyttere til at være med i lyttermåling: ”Det er brandærgerligt”

14. APRIL 2020
Loud er i luften: ”Det er helt absurd. Jeg møder først min medvært, når vi står i studiet sammen” 4

Nu kan Louds lyttertal måles – så mange hører radioen

20. APRIL 2020