Kreds 4 har brugt for mange penge – og det er den stolt af

Det fik stor ros på torsdagens generalforsamling i DJ’s østjyske Kreds 4, at året sluttede med et underskud på 120.000 kr. Det skyldes nemlig rekordmange medlemsarrangementer i årets løb

”Nu kommer årets gys!”

Sådan slog kasserer Kurt Simonsen tonen an, da han torsdag aften tog hul på gennemgangen af regnskabet på den årlige generalforsamling i Dansk Journalistforbunds østjyske Kreds 4 i Aarhus.

Gyset var, at 2019 sluttede med et resultat på minus 120.000 kroner. Men som formanden havde nævnt i sin beretning tidligere på aftenen, skyldes underskuddet hverken besøg på Michelin-restauranter eller ture på første klasse, men derimod et rekordhøjt antal events og fyraftensmøder for medlemmerne.

”Og det er den helt rigtige måde at bruge pengene på, mener vi. Så vi er faktisk stolte af, at vi har brugt så mange penge. De er givet godt ud,” sagde kassereren, som ikke blev modsagt af de fremmødte.

Går ikke fallit foreløbig

Faktisk var der stor ros til bestyrelsen for netop de mange medlemsarrangementer fra de omkring 25 medlemmer, der var mødt op til generalforsamlingen i DJ’s lokaler i Aarhus.

”Det er et imponerende og meget alsidigt program, jeg kan kun rose det utroligt meget,” sagde Eigil Andersen, da kredsformand Helle Veel Høygaard havde aflagt beretning og listet årets arrangementer op.

”Et fantastisk overflødighedshorn af arrangementer – fortsæt det gode arbejde,” stemte Ove Gibskov i.

Ifølge formanden er cirka 85 procent af kredsens udgifter i årets løb gået direkte til medlemsarrangementer. Blandt de mest bekostelige og velbesøgte af dem var Kreds 4’s fagfestival SuperLørdag og en studietur til Ukraine.

”Og som en beroligende bemærkning kan jeg tilføje, at vi trods alt stadig har cirka 440.000 kroner på kontoen – så Kreds 4 går altså ikke fallit lige foreløbig,” sagde Helle Veel Høygaard i sin beretning.

Skal rykke forbundet for penge

Kreds 4 er med 1.864 medlemmer DJ’s næststørste kreds. Men som en af generalforsamlingens mange deltagere med gråt i toppen selv bemærkede, var der langt mellem de yngre medlemmer torsdag aften.

”Hvor mange medlemmer er pensionister? Når jeg kigger rundt her, er en del af os jo faktisk pensionister,” sagde medlem Jo Falk Nielsen, der mente, at det kunne tegne et skævt billede af kredsens ledighedsstatistik.

Formand Helle Veel Høygaard kunne ikke svare på, hvor mange der er pensionister, eller hvad den præcise ledighed er.

”Jeg plejer at få sådan et fint skema fra forbundet over ledigheden i kredsen, men det laver de ikke mere. Det er åbenbart sparet væk,” sagde hun.

Også kasserer Kurt Simonsen kom med et lille suk over DJ:

”Det er enormt svært at få vores kontingentpenge fra forbundet, vi skal rykke og rykke. I januar kunne jeg ikke betale vores regninger,” sagde han.

DJ-formand Tine Johansen var annonceret som deltager til generalforsamlingen, men var blevet forhindret. Det samme var hovedbestyrelsesmedlem Palle Jensen, der skulle fortælle om hovedbestyrelsens arbejde.

Valg til bestyrelsen

Både regnskabet og formandens beretning blev godkendt uden debat, inden der var valg til bestyrelsen.

Kredsformand Helle Veel Høygaard blev genvalgt til formandsposten uden modkandidater. Efter generalforsamlingen består bestyrelsen i Kreds 4 af:

Helle Veel Høygaard (formand)
Kurt Simonsen (kasserer)
Kirsten Lykke Hansen
John Alex Hvidlykke
Brian Mogensen
Lisbeth Carøe
Kirsten Laursen (suppleant)
Jytte Flamsholt (suppleant)
Ole Toldbod (suppleant)

DJ’s økonomichef har efterfølgende bekræftet, at kontingentbetalingerne i 1. kvartal generelt har været en udfordring pga. arbejdspresset ved årsafslutningen. Men der skulle nu være ændret i forretningsgangen, så det forhåbentlig ikke skulle blive et problem fremadrettet.

1 Kommentar

Jens Knight
29. FEBRUAR 2020
Endnu et bevis på, at journalister er socialister - og gerne bruger mere end hvad de tjener, for at sende regningen til alle andre.

Læs også

Alt var fryd og gammen på generalforsamlingen i Kreds 3

Alt var fryd og gammen på generalforsamlingen i Kreds 3

28. FEBRUAR 2020
<span class=Et ironisk møde i DJ:Kommunikation: ”Vi balancerer knivskarpt på kanten af kuplignende tilstande”">

Et ironisk møde i DJ: Kommunikation: ”Vi balancerer knivskarpt på kanten af kuplignende tilstande”

24. FEBRUAR 2020
Danske Sygeplejerråd vinder O-prisen

Dansk Sygeplejeråd vinder O-prisen

28. FEBRUAR 2020