Masser af møder, men hvor er den faglige debat?

Udgifterne til arrangementer er vokset voldsomt i Kreds 4, forklarerede kasserer Kurt Simonsen. Men der mangler møder om løn og arbejdsforhold, lød det på generalforsamlingen. »Vi har ikke set det som vores opgave,« svarede kredsformand John Lykkegaard  

»Vi har banket hul i pengekassen. Det er noget af en bedrift,«

Sådan lød det muntert fra kasserer Kurt Simonsen ved generalforsamlingen i den østjyske Kreds 4 i Aarhus lørdag eftermiddag.

Forklaring på de store udgifter er, at Kreds 4 sidste år afholdt 17 forskellige medlemsmøder. Samlet er udgifterne næsten fordoblet fra 285.000 kroner til omkring 500.000 kroner.

»Superlørdag kostede 100.000 kroner. Det svarer til en udgift på 1.200 per deltagende medlem. Jysk Fagfestival i Hobro kostede 50.000 kroner. For Kreds 4 var stykprisen cirka 1.200 per deltagende medlem,« sagde Kurt Simonsen.

Superlørdag i DGI-Huset i Aarhus handlede om kompetencekrav til fremtidens kommunikatører og journalister.

»Det kostede lidt på grund af bespisningen, og fordi vi holdt det på en flot location. Men det var det værd,« forklarede næstformand i aktivitets- og beskæftigelsesudvalget Karsten Pedersen.

Evalueringen viste, at 96 procent af deltagerne gerne ville have Superlørdag igen.

TV Avisen og bryghus

Ifølge formand John Lykkegaards beretning har kredsen brugt de penge, der er kommet ind i løbet af året.

»Og så længe de bliver brugt i medlemmernes interesse, gør det ikke noget, hvis vi rammer nul på bundlinjen,« forklarede han.

Blandt de andre arrangementer i Kreds 4's tætpakkede kalender var blandt andre historien om TV Avisen, en studietur til EU-parlamentet i Strasbourg og et besøg på Aarhus Bryghus.

Karsten Pedersen sagde, at der i løbet af året var størst interesse for et værkstedskursus om brug af mobiltelefoner til video.

Hvor er den faglige debat?

Det var dog ikke udgifterne til medlemsarrangementer, der blev generalforsamlingens største diskussionspunkt, men mere karakteren af arrangementerne.

John Frølich kaldte listen af arrangementer for »fornem«.

»Men hvordan går det med den faglige debat om for eksempel ledighed? Tager man det op?« spurgte han.

Kredsformand John Lykkegaard forklarede, at han faktisk havde svært ved at komme i kontakt med tillidsrepræsentanterne på mediearbejdspladserne.

»Jeg sendte en mail ud til alle tillidsrepræsentanterne på et tidspunkt. Men jeg fik kun ét svar. Og det var fra en, der skrev: ”Jeg er ikke tillidsrepræsentant mere”. De andre svarede slet ikke,« sagde han.

Ikke kredsens opgave

På spørgsmålet om, hvorvidt den mere klassiske faglige debat var gået i glemmebogen, svarede John Lykkegaard:

»Vi har ikke set det som vores opgave.«

Kurt Simonsen kunne med 10 års erfaring i bestyrelsen huske, at kontakten til medlemmerne på de store arbejdspladser var større tidligere.

»Nu er kredsens fokus nok mere freelancere, ledige og medlemmer i små virksomheder. Medlemmer, der er med i en medarbejderforening, kommer ikke. De har nok i deres egne arrangementer,« sagde Kurt Simonsen.

Rystet over den lille interesse

Claus Jacobsen forklarede, at han var lidt rystet over, at der var så lille interesse for faglige debatter.

»Er der ikke et hul, man kan fylde ud? Måske er jeg naiv, men jeg synes, det er overraskende,« sagde han.

Ivar Rønsholdt kunne huske, at kredsen i 1970'erne i udpræget grad var et forum for journalisterne på arbejdspladserne.
»De mødte op, og så kunne man høre, hvordan det for eksempel gik hos kollegerne på Jyllands-Posten,« sagde Ivar Rønsholdt.

John Frølich mente, at kredsbestyrelsen burde lave flere faglige arrangementer om for eksempel arbejdsløshed.
»Vi har den højeste arbejdsløshedsprocent i Danmark. Vi har behov for nogle friske input,« sagde John Frølich.

 

0 Kommentarer