For første gang skal en kvinde stå i spidsen for pressefotograferne

Freelancefotograf Sisse Stroyer blev i dag valgt til formand for Pressefotografforbundet

”Tusind tak for opbakningen og tilliden. Jeg er mega rørt,” sagde Sisse Stroyer, da hun tidligere i dag blev valgt som formand for Pressefotografforbundet ved en generalforsamling afviklet online.

”Jeg er mega stolt over at være den første kvinde på posten. Det er fantastisk. Tak skal I have,” lød Sisse Stroyers hilsen til medlemmerne ved generalforsamlingen.

Sisse Stroyer afløser Lars Lindskov, der har været formand for PF siden 1998. Hun er uddannet fotojournalist fra DMJX i 2010 og arbejder som freelancer.

Afstemning to gange 

Sisse Stroyer  var oppe imod Jens Nørgaard Larsen, der ved afstemningen fik 38 stemmer, mens hun opnåede 94 stemmer. 12 stemte blankt.

Faktisk blev afstemningen afviklet to gange. Efter at de fleste stemmer var indløbet, var der så mange medlemmer, der var overrasket over, at der ikke havde været mere debat med formandskandidaterne, at afstemningen blev annulleret.

Det førte til en debat, der blandt andet gik tæt på Jens Nørgaard Larsens eget virke som freelancefotograf. For eksempel, at han leverer billeder til fototjenesten Byrd.

”Du skylder at fortælle, at du er Byrd-fotograf. Jeg synes, det er useriøst at stille som formand og være engageret et sted med så dårlige forhold,” lød det fra Sisse Stroyer til Jens Nørgaard Larsen.

Forsvarede Byrd

Jens Nørgaard Larsen forklarede, at Byrd på nogle områder faktisk betaler udmærket.

”Der er forhold, der halter, men som medlem af PF er timeprisen 500 kroner, og hvis det er solo, betaler de bedre, end Scanpix og andre gør,” sagde han.

Bestyrelsen i PF består af: Robert Wengler, Cæciliie Pedersen, Joachim Adrian, Flemming Hansen, Angelina Owino, Lars Horn, Mikkel Berg og Sisse Stroyer som formand.

0 Kommentarer

Læs også

Karen Dich og Anette Dich, Magnus og Michael Ulveman og Sisse og Torben Stroyer fortæller om arven, de enten har fået - eller har givet videre.

Tre fortæller om at gå i deres forældres fodspor: ”Det skal ikke være på grund af ham, at dørene åbner”

23. DECEMBER 2019
Kampvalg i Pressefotografforbundet – her er de to kandidater

Kampvalg i Pressefotografforbundet – her er de to kandidater

23. NOVEMBER 2020