FILM&TVGruppen: ”Vi har fået rigtig mange penge ind – lad os feste”

FILM&TVGruppen har fået nyt formandskab – og så har de rigtig mange penge at bruge på medlemmerne fremover

1-2-3, Action!

Måske var det coronaen – eller overarbejde – der var skyld i, at kun en håndfuld af FILM&TVGruppens 1.800 medlemmer havde mødt op til årets generalforsamling. Heldigvis stod et kamerateam klar til undsætning med livestream til de hjemmeværende medlemmer.

Bestyrelsen kunne også prale af et år med mange arrangementer, først og fremmest filmvisninger, som gruppens medlemmer har fået mulighed for at se, inden filmene fik premiere.

”Jeg prøver at have antennerne ude og fange filmene, før de udkommer. Det er vigtigt, at vores medlemmer ser filmen før alle andre, så vi kan diskutere og debattere og ikke mindst netværke sammen,” sagde gruppens næstformand, Pari Khadem.

Listen over arrangementer viste blandt andet et arrangement med tv-guru Keld Reinicke, en eksklusiv forpremiere på filmen ’De forbandede år’ af Anders Refn, filmvisning af Puk Damsgårds ’Ser du månen, Daniel’ og foredrag med Martin Fabricus om musikkens indflydelse på film og tv.

Pari Khadem opfordrede forsamlingen til at komme med flere bud til fremtidige visninger. Og det er der råd til. En gennemgang af regnskabet viser, at det står rimeligt godt til med gruppens økonomi.

”Vi har fået rigtig mange penge ind, så kom på banen, lad os feste og give vores medlemmer en god oplevelse,” sagde Pari Khadem.

Tine Johansen: ”Tak, fordi I har taget en tørn”

Formand for DJ Tine Johansen, der også var til stede, holdt en takketale, hvor hun roste gruppen for at arbejde stærkt både fagligt – med spændende og relevante arrangementer – samt fagpolitisk med bedre arbejdsforhold for gruppens medlemmer.

Især var hun imponeret over gruppens arbejde med Sigtil-prisen, som hylder det bedste arbejdsmiljø i film- og tv-branchen.

Desuden roste hun bestyrelsen og den konstituerede formand, Louise Andreasen, for at have været gode til at gribe bolden, efter at formand og næstformand i oktober trak sig tilbage.

”Jeg kender selv til det pludselig at skulle gribe, så tak, fordi I har taget en tørn,” sagde hun til mødet.

Louise Andreasen ønskede imidlertid ikke at fortsætte som formand, og derfor gik posten videre til Birger Lund. Han har en baggrund fra DR, men arbejder nu som freelance VJ og tv-fotograf.

Pari Khadem blev valgt som næstformand. Hun arbejder som freelance makeupartist og stylist og har tidligere arbejdet i DR, TV 2 og Folketinget. Nu er hun i gang med at tage kurser for at opfylde sin drøm om at blive dokumentarist.

Bestyrelsen får en beskeden størrelse i år med kun to bestyrelsesmedlemmer ud over formand og næstformand. De to bestyrelsesmedlemmer er Adam Páez De La Cadena Ljoså, som til daglig arbejder som klipper, og kulturjournalist Maria Månsson.

Gruppen skal klare sig uden suppleant, revisor og revisorsuppleant.

0 Kommentarer

Læs også

Film&TvGruppen er pludselig blevet 210.000 kr. rigere

09. MARTS 2017

”Der er noget, der brænder i vores branche”

07. MARTS 2018