
Collage: Jo
I går blev Organisationsgruppens årlige pris O-prisen uddelt til Dansk Sygeplejeråds lokallønskampagne: ”Sig først ja til et nyt job, efter lønforhandling.”
Organisationsgruppen er en specialgruppe under Dansk Journalistforbund.
Gruppen organiserer ansatte og freelancere, der arbejder for fagblade, organisationsmedier og interesseorganisationer.
Ved prisoverrækkelsen roste Anne Kathrine Spangsberg Rosener, jurymedlem og kasserer i O-gruppen, vinderne.
”Juryen bed mærke i, at I har lavet noget, mange andre store organisationer bruger bureauer til. Men I har stået for det hele selv og samarbejdet med tillidsrepræsentanter, og det har I gjort utroligt flot. Kampagnen, der blandt andet består af små videoer med tillidsrepræsentanter, er meget troværdig og nærværende over for jeres medlemmer.”
”Det, der varmer meget, er, at det er en kerneopgave i en fagforening, det I har haft gang i,” sagde jurymedlem Jon Arskog.
Vinderkampagnen er udført af kommunikationskonsulenterne Thea Bidstrup Bjørnholt, Maya Bille og Pernille Brandt samt grafiker Mathias Nygaard Justesen.
Pres på telefonerne
Projektleder Thea Bidstrup Bjørnlund modtog blomster og prisen.
”Hvis I synes, vi er mange heroppe, skulle I se, hvor mange vi har været til at lave det her,” sagde Thea Bidstrup Bjørnlund. Ved hendes side stod resten af holdet.
”Vi vidste, vi havde fat i noget, da vi begyndte at idéudvikle, og idéerne bare kom til os. Vi vidste det også, da vi delte idéerne med målgruppen, og de kunne se sig selv i det. Efter lancering blev vi beskyldt for at have hyret et fancy reklamebureau. Det er det største kompliment, når man har lavet alt selv.”
Hun fortalte, at de kunne forstå, at kampagnen havde betydning, da der kom pres på telefonerne i Dansk Sygeplejeråd, fordi medlemmerne søgte råd og vejledning om forhandling af løn.
Udgangspunktet for kampagnen var, at halvdelen af medlemmerne i Dansk Sygeplejeråd i 2019 sagde ja til et job uden at vide, hvad de ville få i løn.
”Det er chokerende, men det var udgangspunktet,” sagde Pernille Brandt og fortalte, at det var der, de fandt deres tagline: Sig aldrig ja til et job uden lønforhandling.
”Vi ville opnå de klassiske kommunikationsmål; øge kendskabsgrad, ændre holdning, så man kommer væk fra den der flinke-pige stil, mange sygeplejersker har, og så selvfølgelig ændre handling, så de rent faktisk forhandler løn, når de skifter job.”
Kampagnen består blandt andet af små videoer på sociale medier med tillidsfolk fra hele landet, ligesom der var annoncer på Jobindex, Google og sociale medier.
Og en ”blikfangs-video” med Anette Heick.
”Du er sygeplejerske, og du er sej,” lyder det i videoen fra Anette Heick.
”Tænk på, hvor meget du kan. Husker du på det, når du skifter job? Og husker du at bede Dansk Sygeplejeråd om at forhandle din løn? Det er vigtigt.”
Hvem er O-gruppen?
Efter uddelingen af O-prisen i Journalisternes Hus i København var der generalforsamling i Organisationsgruppen.
Maria Becher Trier, formand for O-gruppen, bød velkommen og præsenterede dagsordenen. Karina Bjerregaard blev valgt som dirigent.
”Jeg håber, I vil opføre jer pænt,” sagde Karina Bjerregaard og tilføjede:
”Jeg skal konstatere, at formanden skal tie stille,” der fik alle til at grine, før de gik i gang.
Maria Becher Trier begyndte med at gennemgå sin beretning.
”Det har været et begivenhedsrigt år – for forbundet i allerhøjeste grad. Det vil jeg ikke forholde mig så meget til, men også for O-gruppen. Vi har lavet meget, snakket meget og er også nået frem til noget.”
I beretningen kredsede hun om tre emner: Medlemsarrangementer, faglige arrangementer, og hvem O-gruppen er.
”Vi starter et sjovt sted. Hvem fanden er vi? Det har fyldt noget i snakken i bestyrelsen.”
Grundlaget for den snak var blandt andet, at definitionen af O-gruppen og vedtægterne ikke passer til det sted, O-gruppen er nu.
”Der er mange forskellige fagligheder i organisationer, der er medlem af Dansk Journalistforbund. I vores beskrivelse er kommunikatører ikke engang nævnt. Vi ønsker at ændre beskrivelsen.”
Underskud på 35.000
Efter beretningen var godkendt, tog kasserer Anne Kathrine Spangsberg Rosener over og gennemgik regnskabet.
Hun kunne blandt andet fortælle, at indtægterne er faldet med godt 1.000 kroner.
”Selv om medlemstallet er på vej op, har det været nede, og det var lidt lavere, end vi havde budgetteret med. Men det er i småtingsafdelingen.”
I gennemgangen af budgettet fortalte hun, at bestyrelsen prøver at budgettere med et underskud på 35.000 kroner for 2020.
”Der er jo ingen grund til, at der står penge og blomstrer. Vi skal jo bruge dem til noget.”
Forslag til vedtægtsændringer
Det blev besluttet at ændre ordlyden om medlemmer af O-gruppen, så den blev mere svarende til nutiden.
Inden deltagerne kunne komme videre til middag på Restaurant Flammen, var der valg af ny formand og bestyrelsesmedlemmer.
Alle tidligere valgte genopstillede, og bestyrelsen ser derfor således ud:
Formand for O-gruppen er Maria Becher Trier. Bestyrelsesmedlemmer er Louise Knuth Pedersen og Annelene Højvang Larsen. Suppleanterne til bestyrelsen forbliver også de samme: Jon Arskog og Sabrine Mønsted.
Derefter skulle der vælges to revisorer og to revisorsuppleanter.
Ingrid Pedersen genopstillede og blev valgt igen.
”Hvad med Jørn?” blev der spurgt af en af deltagerne.
”Han er her ikke, men ham vælger vi igen.”
Og på den måde blev Jørn Albertus genvalgt som revisor i O-gruppen.
Der var ikke meget rift om titlen som revisorsuppleant, selv om en deltager forklarede, at det indebærer absolut ingenting, men bare er en flot titel.
Det endte med at være Brian Pabst og Susanne Fasting, der fik titlen.
”Er der nogen til stede, der endnu ikke er blevet valgt til noget?” lød det fra et medlem, der fik flokken til at grine, før der i festlig stemning blev pakket sammen, og turen gik mod Flammen.
1 Kommentar
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.