Alt var fryd og gammen på generalforsamlingen i Kreds 3

Der var ikke meget at skrive hjem om, da den syd- og sønderjyske kreds holdt en velbesøgt generalforsamling torsdag aften

Hvis du læser disse linjer, er der en stor sandsynlighed for, at du var en af de omkring 60 deltagere ved generalforsamlingen i Kreds 3 i går, der er nysgerrig efter, hvad Journalistens udsendte mon vil vinkle sin reportage på.

For noget drama var det ikke.

”Alt var fryd og gammen,” som en af deltagerne foreslog, Journalistens udsendte skulle kalde reportagen.

Generalforsamlingen fandt sted på Den Gamle Grænsekro i Christiansfeld syd for Kolding, og den begyndte med formand Mie Sparres beretning, der opridsede det seneste år.

Halvvejs inde i beretningen indfandt aftenens absolutte højdepunkt sig, da Mie Sparre uden briller havde svært ved at orientere sig i talen på computerskærmen foran hende.

Hov

Det betød, at sætningen … ”i juni kunne vi læse i fagbladet Journalisten, at hovedbestyrelsen havde besluttet at afskedige redaktør Øjvind Hesselager. Og før nogen kunne nå at sige ”hvad skete, der lige der”, meddelte Lars to dage senere, at han trak sig som formand med øjeblikkelig virkning,” … blev efterfulgt af … ”Det gode indtryk blev underbygget på det efterfølgende ekstraordinære delegeretmøde i København, som jeg synes Tine styrede på bedste vis.”

Et mellemstykke om et debatarrangement med Tine Johansen og Jakob Ponsgård i TV Syds kantine var forsvundet i forbifarten.

”Hov, der spang jeg vist i det,” lød det fra Mie Sparre.

”Dine briller ligger her,” sagde en hjælpsom sidemand.

Beretningen blev godkendt, og det samme blev regnskabet.

Genvalg

Mie Sparre blev genvalgt som formand.

Henrik Rath Poulsen, Cathrine Reinert, Connie Bøgwad Schmidt og Helge Andreassen blev genvalgt til bestyrelsen. Nyvalgt blev: Flemming Larsen og Jonas Fievé.

Desuden består bestyrelsen af Iben Hauschultz og Karsten Himmelstrup.

Det var en hurtigt overstået demokratisk proces uden behov for stemmesedlerne.

”Vi sparer papiret,” sagde dirigenten Steffen Lilmoes.

Kontingentet fortsætter på samme niveau.

Formand Tine Johansen indledte en kort tale med:

”Tak for en fredelig generalforsamling. Det hele er blevet klappet igennem.”

Tine Johansen roste kredsen for, at man kunne mønstre omkring hver tiende af de 612 kredsmedlemmer til en generalforsamling.

Lønnen skal op

Under punktet Eventuelt blev de kommende overenskomstforhandlinger på fællesoverenskomsten og i DR debatteret.

Fællestillidsmand på Jysk Fynske Medier Steffen Lilmoes sidder med til forhandlingerne om fællesoverenskomsten. Han sagde, at et af DJ’s krav er, at startlønnen skal op.

”Vi skal først og fremmest stoppe det lodrette fald. Ellers ender journalistik med at være et lavtlønsfag,” sagde Steffen Lilmoes.

I skrivende stund er forhandlingerne dog brudt sammen og risikerer at komme for forligsmanden.

Bedre vilkår for freelancerne

Formand for journalistgruppen i DR Henrik Friis Vilmar forklarede, at et af forbundets vigtigste krav over for DR er bedre vilkår for freelancerne.

”Hvorfor skal freelancerne stige mere end fastansatte?” lød det fra salen.

”Det er, fordi vi i DR og andre steder oplever, at ved afskedigelser ryger faste overenskomstansatte ud og bliver genansat på freelancevilkår, fordi omkostningerne er lavere. Vi slår to fluer med et smæk, og vi gør det mere trygt at være i faste stillinger,” forklarede Henrik Friis Vilmar, der understregede, at det økonomisk ikke vil betyde meget for de fastansatte.

0 Kommentarer

Læs også

<span class=Et ironisk møde i DJ:Kommunikation: ”Vi balancerer knivskarpt på kanten af kuplignende tilstande”">

Et ironisk møde i DJ: Kommunikation: ”Vi balancerer knivskarpt på kanten af kuplignende tilstande”

24. FEBRUAR 2020