Joy har fundet penge til musikkanalerne – mens der er spænding om resten af DR

Regeringen har afsat penge på finansloven, så P6 Beat og P8 Jazz kan spille videre. De øvrige DR-besparelser indgår i forhandlingerne på lige fod med andre velfærdsområder

Kulturminister Joy Mogensen løfter nu en flig af sløret for, i hvilken retning hun ønsker medieforliget skal bevæge sig.

Ifølge en pressemeddelelse fra Kulturministeriet har hun således fundet finansiering til musikkanalerne P6 og P8, idet der allerede er afsat 15 millioner kroner til dem på regeringens finanslovsforslag.

Det samme er ikke tilfældet med de 255 millioner kroner, som DR risikerer at skulle skære som følge af det seneste medieforlig i 2018. Hvis DR skal skånes fra disse besparelser, skal pengene findes i den såkaldte forhandlingsreserve, groft sagt den pengepulje, som støttepartierne kan finansiere deres finanslovsønsker fra.

Det har Enhedslisten, Radikale og SF kritiseret i skarpe vendinger. Alle tre partier kræver, at regeringen selv finder finansiering til at sløjfe DR-besparelserne.

”Regeringen tager æren og lader os andre betale regningen,” sagde Jens Rohde fra Radikale Venstre.

DR på pinebænken

Usikkerheden om finansieringen betyder, at DR bliver holdt på pinebænken.

”Der er fortsat mange ubekendte faktorer, så vi kan bestemt ikke ånde lettet op,” siger fællestillidsmand Henrik Friis Vilmar.

Regeringen forbereder ifølge pressemeddelelsen et udspil til medieforhandlinger, der vil blive offentliggjort, efter at finansloven er på plads. Og det er en rækkefølge, som Enhedslisten og De Radikale tidligere har udtrykt utilfredshed med.

Begge partier siger, at regeringen skal fremlægge et medieudspil, inden de stemmer om finansloven. ”Vi er ikke totalt idioter,” som Søren Søndergaard udtrykte det.

Som annonceret i regeringens forståelsespapir med støttepartierne vil kulturministeren sikre, at de store kommercielle streamingtjenester bidrager økonomisk til produktion af dansk indhold. De forhandlinger begynder til efteråret.

P6 Beat og P8 Jazz blev reddet fra lukning i efteråret 2019 af regeringen og støttepartierne. Ved samme lejlighed blev P7 Mix lagt i graven.

Journalisten forsøger at få et interview med Joy Mogensen

3 Kommentarer

Helle Svendsen
1. SEPTEMBER 2020
Hvad er grunden til, at I over flere artikler blot omtalter kulturministeren som "Joy"?
Jacob højland
31. AUGUST 2020
Kære Jens! Hvor meget (danskspillet) )jazz hører du f.eks på Radio Loud?? Jeg har aldrig hørt det... det er supervigtigt at have danskspillet musik i æteren. Det er simpelthen vores vores kultur der bliver spillet og sunget- det skal vi og musikerne bygge videre på sim man alle dage har gjort. Vi kan ikke bare høre Bruno Mars over hele verden ( selvom han er megafed) - det er enormt vigtigt at have den stilistiske bredde med. Vi har fantastisk dygtige musikere, mange ovenikøbet uddannet gennem lang lang tid, der ovenikøbet bidrager til den danske statskasse med klækkelige beløb, selvom der er en mindre udgift ved at holde kanalerne igang
Jens Knight
31. AUGUST 2020
Musiktalenterne er da ellers på Radio Loud, så hvad er grunden til, at DR skal have ekstra penge til det?

Læs også

Presser kulturministeren – vil se medieudspil før finanslovsforhandlinger slutter

Presser kulturministeren – vil se medieudspil, før finanslovsforhandlinger slutter

31. AUGUST 2020
Enhedslisten kritiserer regeringens DR-planer: Hvad er det vi skal forhandle om

Støttepartier kritiserer regeringens DR-planer: Hvad er det, vi skal forhandle om

31. AUGUST 2020