Der har været blæst om magasinet Euroman de seneste år. På fire år har magasinet allerede haft tre forskellige chefredaktører. I dag blev Karl Erik Stougaard præsenteret som den fjerde chef i perioden.
I 2013 stoppede Jens Vilstrup som chefredaktør, fordi han ønskede mere tid til at skrive.
I 2015 sagde chefredaktør Kasper Steenbach op i protest mod Egmonts udlicitering af layout til Vietnam – det såkaldte projekt ”Mod til forandring”.
Og i februar 2017 stoppede Kristoffer Zøllner, fordi han og Egmont ikke var ”det rigtige match”.
Karl Erik Stougaard var indtil november 2016 chefredaktør på BT. Tidligere har han været blandt andet digital redaktionschef på Politiken og undersøgende journalist og Washington-korrespondent for Berlingske.
Han er glad for den tillid, Egmont har vist ham ved at tilbyde ham jobbet.
”Euroman bonner højt inden for danske magasiner som et populært og respekteret brand, så jeg er glad for at få chancen,” siger han.
Ramt af mediekonjunkturer
Karl Erik Stougaard mener, det er muligt at styrke journalistikken.
”Euroman skal fortsat være et sted, hvor journalistikken står i centrum sammen med mode og livsstil. Jeg har allerede masser af tanker, som jeg glæder mig til at dele med redaktionen.”
Hvad er udfordringerne for Euroman?
”Jeg vil ikke tale specifikt om Euroman. Men for alle medier i Danmark er der et ryk fra print til digitale platforme, der er en presset annonceomsætning. Der er også en manglende betalingsvillighed. Det er udfordringer, som ikke bør skræmme nogen. Det er udfordringer, der gælder os alle sammen, og som vi skal finde løsninger for,” forklarer han.
Masser af muligheder
Når han tiltræder 1. maj, vil han sætte sig sammen med den kommercielle ledelse og medarbejderne på redaktionen og lægge en slagplan for, hvordan man styrker Euromans journalistik og økonomi.
Han ser et stort potentiale i Euroman – både som printmagasin og digitalt. Han ønsker dog ikke at komme med programerklæringer allerede nu.
”Men der er masser af muligheder,” siger han.
I 2015 blev det besluttet, at en stor del af layoutopgaverne i Egmont skulle outsources til Vietnam. Det fik Kasper Steenbach til at stoppe som chefredaktør. Hans afløser, Kristoffer Zøllner, sagde, at han var ligeglad med, om Euroman blev layoutet i Horsens eller Hanoi.
Karl Erik Stougaard vil ikke kommentere tidligere beslutninger i Egmont.
”Jeg går ind i jobbet på de nuværende præmisser. Man skal være meget kritisk, hvis man ikke kan se, at Euroman udkommer på et meget flot og æstetisk højt niveau. Det er et enormt flot magasin, som vi sagtens kan fortsætte med at lave med de vilkår, der er i dag.”
Euromans mission
Som journalist har Karl Erik Stougaard været ansat på dagblade. Men han har læst Euroman i 25 år, blandt andet har han været glad for modesiderne.
”Vi kender alle sammen til det, at vi falder for et eller andet stykke tøj, og ved nærmere eftertanke kan vi godt se, at vi blev offer for en meget dårlig impuls. Euroman har fulgt mig gennem 25 år, så jeg har undgået at falde for dårlige impulser mange gange, fordi jeg af Euroman er blevet opfordret til at stramme mig lidt an og klæde mig ordentligt på.”
Han mener, at det er en del af Euromans mission at opdrage den danske mand til at gøre sig umage i den måde, man klæder sig på – og den måde, man opfører sig på som ven, far eller kæreste.
”Det er en fantastisk mission, at vi har et magasin, der opfordrer til dannelse og pli. Det skal Euroman også gøre i fremtiden,” siger han.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.