Euroman beklager: TV 2 blev ikke hørt om alvorlig kritik fra Langballe

”Det er en både beklagelig og besynderlig fremgangsmåde fra Euromans side,” siger nyhedsdirektør på TV 2, der ikke blev forelagt alvorlig kritik af stationen i magasinets interview med Anders Langballe

En brutal og maskulin ledelsesfacon. Stressadvarsler, der ikke blev taget seriøst, og råb om hjælp, der blev fejet af banen.

Det er en skarp kritik af TV 2’s ledelse, som stationens tidligere politiske redaktør Anders Langballe retter i et interview i det nyeste nummer af Euroman. Interviewet er lavet i anledning af hans nye selvbiografi ’Forfra’, hvor han fortæller om sit liv før og efter den blodprop i hjernen, han fik i 2018.

Men selv om Anders Landballe i interviewet på det nærmeste beskylder TV 2 for at være skyld i hans blodprop, har Euroman ikke givet TV 2 mulighed for at svare på kritikken. Og det undrer nyhedsdirektør Ulla Pors.

”At Euroman ikke forelægger artiklens kritikpunkter for TV 2, er en overtrædelse af de presseetiske regler. Og det er en både beklagelig og besynderlig fremgangsmåde fra Euromans side,” skriver hun i en mail til Journalisten.

Lægger sig fladt ned

Euromans chefredaktør, Kristoffer Dahy Ernst, erkender blankt, at det er en fejl, at de ikke har forelagt Anders Langballes kritik for TV 2.

”Vi bliver jo til på journalistiske principper og hører normalt også modparten. Og jeg vil gerne lægge mig fladt ned og sige, at det er en fodfejl, at vi ikke har gjort det her,” siger han.

Forklaringen er ifølge chefredaktøren, at interviewet hører til i et fast bogomtale-format, hvor der sjældent trækkes så skarpe knive, at der er behov for at forelægge kritik.

”Det hører til sjældenhederne, at der rettes så skarp kritik af en arbejdsgiver i en bogomtale. Men det er en fodfejl, at den kritik ikke er forelagt TV 2. Selvfølgelig skulle de have haft mulighed for at svare på den kritik,” siger han og tilføjer, at TV 2 nu får mulighed for at tilføje en replik til artiklen online.

Ulla Pors oplyser, at TV 2 aktuelt ikke har planer om at klage til Pressenævnet over sagen, selv om der ifølge hende ”tydeligvis har været brug for at få genopfrisket pressetikken” på Euroman.

0 Kommentarer

Læs også

<span class=Anders Langballe om vejen tilbage efter blodprop: ”Jeg har det, som om jeg er faldet ned fra månen”">

Anders Langballe om vejen tilbage efter blodprop: ”Jeg har det, som om jeg er faldet ned fra månen”

28. FEBRUAR 2020
<span class=Anders Langballe om vejen tilbage efter blodprop: ”Jeg har det, som om jeg er faldet ned fra månen”">

Anders Langballe om vejen tilbage efter blodprop: ”Jeg har det, som om jeg er faldet ned fra månen”

28. FEBRUAR 2020