Lokalavis sletter artikel: ”En af de allerværste anklager”

Mediehuset KøbenhavnLIV har fjernet artikel, hvor far blev anklaget for at sælge sin datter til en pædofil. Historien kan ikke dokumenteres, siger chefredaktør

I sidste uge bragte det lokale mediehus KøbenhavnLIV en artikel, hvor den 26-årige hjemløse Pernille anklagede sin far for at have solgt hende til en pædofil i Spanien, da hun var otte år. Avisen kontaktede ikke faderen.

I starten af denne uge blev artiklen opdateret, da faderen, som havde fået trusler på grund af historien, afviste anklagerne som pure opspind.

Chefredaktør Jesper Gisli beklagede i Journalisten, at man ikke havde givet faderen mulighed for at svare på anklagerne. Han lovede også, at KøbenhavnLIV nu ville efterprøve historien og indhente dokumentation fra begge parter.

Ingen dokumentation

Det arbejde er gjort, og de alvorlige anklager kan ikke dokumenteres, fortæller Jesper Gisli.

”Vi har søgt dokumentation for historien, og vi har simpelthen ikke kunnet finde noget, der indikerer, at faderen har gjort det, som hun siger,” siger han.

Derfor valgte KøbenhavnLIV onsdag at afpublicere artiklen på nettet.

”En af de allerværste anklager”

Ifølge de presseetiske regler er det kun i helt særligt alvorlige tilfælde, at medier bør afpublicere artikler og fjerne dem fra internettet. Ellers er det normalt reglen, at man opdaterer og retter, så eventuelle læsere af den fejlagtige artikel kan finde den rigtige version.

Men her er tale om et helt særligt alvorligt tilfælde, understreger Jesper Gisli.

”Det er en af de allerværste anklager, man kan rette mod et andet menneske. Vi har undersøgt sagen, og der er intet belæg for de anklager. Derfor har vi valgt at afpublicere artiklen,” siger han.

”Jeg synes generelt, det er en uskik, at man sletter sine fejl. Men det her er en helt særlig situation.”

Chefredaktøren siger, at faderen er ked af situationen, men tilfreds med avisens håndtering og i dialog med redaktionen om en opfølgende historie.

I to aviser i går

Kommer I til at gøre noget anderledes fremover for at undgå, at den slags sker igen?

”Nej, det gør vi ikke. Vi kommer til at gøre, som vi plejer. For det her var en sag, som var anderledes end det, vi plejer. Det var en fejl, og den undskylder vi.”

Historien udkom på KøbenhavnLIVs digitale platforme for lidt over en uge siden og blev bragt i de fleste af mediehusets trykte lokalaviser i sidste uge.

Dog blev historien også bragt i lokalaviserne NørrebroLIV og VesterbroLIV i går onsdag. Jesper Gisli forklarer, at det ikke var muligt at stoppe aviserne, da man mandag i denne uge blev opmærksomme på, at faderen ikke var blevet hørt.

0 Kommentarer

Læs også

Anklagede far for at sælge datter til pædofil - uden at kontakte ham

Anklagede far for at sælge datter til pædofil – uden at kontakte ham

11. MAJ 2021