Anklagede far for at sælge datter til pædofil – uden at kontakte ham

”Det er en fejl fra vores side, at vi ikke i første hug prøvede at finde faderen for at give ham mulighed for at give sit svar,” erkender chefredaktør

”Pernille blev solgt til en pædofil i en alder af otte år: Jeg har boet på gaden, siden jeg var 13.”

Sådan lød overskriften på en artikel, som det lokale mediehus KøbenhavnLIV har bragt i sine københavnske lokalmedier på print og net. Mediehuset udgiver blandt andet NørrebroLIV, VesterbroLIV og VanløseLIV og er ejet af Jysk Fynske Medier.

I artiklen retter den 26-årige hjemløse Pernille alvorlige anklager mod sin far. Hun siger, at faderen solgte hende til en pædofil i Spanien, da hun var otte år. Pernille fortæller også, at hun skød sin far i knæet, da hun var 18 år.

Faderen fik ikke mulighed for at forholde sig til anklagerne, før KøbenhavnLIV bragte historien.

Far afviser anklagerne

I går – en uge efter, at artiklen blev udgivet på KøbenhavnLIVs hjemmesider – er artiklen blevet opdateret med faderens svar. Han afviser anklagerne som pure opspind.

”Det er simpelthen løgn, det Pernille fortæller. Ifølge hende skulle jeg have solgt hende til en pædofil i Spanien, da hun var otte år. Det er helt vildt. Pernille og jeg var på ferie i Thailand, da hun var 9 år, sammen med Pernilles storebror, Patrick. Jeg havde fået penge for noget arbejdsskade, og vi havde en dejlig ferie. Så hun var selvfølgelig ikke i Spanien. Og jeg er ikke blevet skudt i knæet,” siger faderen til KøbenhavnLIV.

KøbenhavnLIV har opdateret artiklen med et nyt afsnit til sidst, ligesom overskriften er ændret til ”Opdateret: Pernille siger, at hun blev solgt til en pædofil i Spanien – far afviser anklagerne”.

Faderen fortæller, at artiklen har ført til, at han har fået trusler og overvejet at flytte eller skifte navn.

”Pernille, og også hendes mor, har jo fortalt vilde historier både til morgen-tv, DR og Hus Forbi, så det bliver bare ved og ved. Nu får jeg trusler igen efter Pernilles historie til jer, og det er frygteligt. I weekenden overvejede jeg fandeme, om jeg skulle flytte og skifte efternavn. Man er jo retsløs, når det kommer til sådanne vilde og falske pædofili-anklager,” siger faderen, som Journalisten har valgt ikke at bringe navnet på.

Chefredaktør: Det er en fejl, og det beklager vi

Chefredaktør på KøbenhavnLIV, Jesper Gisli, beklager, at avisen ikke forelagde anklagerne for faderen, før de blev bragt.

”Det er en fejl fra vores side, at vi ikke i første hug prøvede at finde faderen for at give ham mulighed for at give sit svar og en kommentar. Det er en fejl, og det beklager vi,” siger han.

”Det har jeg også beklaget over for faderen. Vi har fundet kammertonen, og han er meget tilfreds med den opdatering, vi har lavet,” fortsætter Jesper Gisli.

Han vil ikke udtale sig yderligere eller svare på spørgsmål om sagen.

KøbenhavnLIV oplyser, at redaktionen er i færd med at indhente oplysninger og dokumentation, så mediet kan udrede sagen og følge op.

0 Kommentarer