Nyt netmagasin til danske fædre

To iværksætter-journalister har lanceret Danmarks første magasin henvendt direkte til fædre. »Vi kunne se, at der var et hul i markedet,« siger redaktør Anne-Mette Gyldenløv, der sammen med en anden nyuddannet lavede bladet som hovedopgave på DMJX

Er du mor, bugner markedet med blade og magasiner henvendt direkte til dig og din rolle som … mor. For danske mænd har der været længere mellem magasiner, der sigter efter fædre.

Det har Tabazine Media, der laver magasiner til tablets, taget konsekvensen af. For godt 14 dage siden sendte de første nummer af Magasinet FAR! på gaden.

»Det er et bud på et livsstilsmagasin til fædre, en blanding af portrætter, fotoserier, features og madopskrifter. Magasinet har hele tiden faderen i centrum, men også manden. For i modsætning til mange mødre, der glemmer at være kvinder, glemmer fædrene sjældent at være mænd,« siger journalist og chefredaktør på Magasinet FAR!, Anne-Mette Gyldenløv.

Hun har sammen med Søren Bjerg Nielsen udviklet konceptet omkring Magasinet FAR! som deres afsluttende hovedopgave på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX). Efterfølgende har de indgået et samarbejde med Tabazine Media.

»Når vi så på magasinbranchen, var alle magasinerne enten henvendt til drengerøve eller karrieremænd. Vi kunne se, at der var et hul i markedet til et magasin som Magasinet FAR!,« siger Anne-Mette Gyldenløv.

At hullet var til stede, vidner udlandet ifølge Gyldenløv om:

»I USA er Kindling Quarterly for eksempel blevet en bragende succes. USA er selvfølgelig meget større end Danmark, men hvis de kan, kan vi også i Danmark.« 

I hovedopgaven undersøgte Søren Bjerg Nielsen og Anne-Mette Gyldenløv hullet i markedet med kvalitative undersøgelser samt analyser af, hvordan magasinet skulle bygges op. Herefter hed opgaven at finde en partner, der kunne føre magasinet ud i livet. Her faldt valget på den lille iværksætter-virksomhed Tabazine Media.

»At vi valgte dem, er en blanding af mange ting. Men det handler blandt andet om, at de også er nystartede og er friske på at give unge en chance på det, de viser, og ikke på cv’et.«

At Tabazine Media udgiver magasiner på tablets, gjorde ikke matchet dårligere.

»Stort set alle i vores målgrupper har iPads,« lyder det tørt fra chefredaktøren.

Hvad er jeres ambitioner?

»Det er lidt banalt, men ambitionen er pt. overlevelse. Vi skal have annoncesalget i gang, og vi skal have folk til at læse magasinet.«

Magasinet FAR! er gratis, hvilket ifølge Anne-Mette Gyldenløv er en udfordring.  

»Ved at udkomme på tablet kan vi køre magasinet forholdsvist billigt, da vi går uden om det store apparat, som hedder print. Vi bruger penge på at lave kvalitet. Spørgsmålet er, om markedet er klar til at tage imod gratis kvalitet, eller om andre medier har gjort, at brugerne automatisk sætter lighedstegn mellem gratis og dårlig kvalitet.«

Hvad er jeres succeskriterium?

»Der er 400.000 danske fædre i alderen i 25-44 år. Hvis vi får mellem 15.000 og 20.000 læsere, vil vi have det godt,« siger Anne-Mette Gyldenløv, der ikke har fået læsertal fra det første nummer endnu.

Hun fortæller, at bladet i vidt omfang bliver skrevet med ulønnet arbejdskraft til at starte med.

Hvordan er aftalen med Tabazine Media skruet sammen?

»Søren og jeg er ansat af Tabazine Media til at lave Magasinet FAR!. Vi har indgået et partnerskab, hvor vi deler arbejdet og indtægten. Vi har tilknyttet en række skribenter, en klummeskriver, en advokat, der skal skrive om familieret, en illustrator og nogle fotografer. De hjælper os alle og får deres navn i magasinet som tak. Vi starter et sted og håber, vi letter derfra.«

Men hvordan kan I lave kvalitet, når I ikke betaler bidragsyderne?

»På sigt er det selvfølgelig planen, at vi betaler for alle bidragene i magasinet. Med hensyn til kvaliteten er det et spørgsmål om, at vi bestemmer, hvad de forskellige bidragsydere leverer til os. De uddannede journalister ved selvfølgelig, hvad der er kvalitet. Bidragsydere, der ikke er uddannede journalister, coacher og hjælper vi, så vi kommer frem til et produkt, som både de og vi kan lide,« siger Anne-Mette Gyldenløv. 

0 Kommentarer