For første gang i otte år var DR TV større end Netflix

I december overhalede DR TV Netflix i streaming på dansk grund. ”Det, der nok skubber os over, er juleprogrammer,” lyder det fra DR Medieforskning

For første gang i de lidt over otte år, danskerne har kunnet streame film og serier fra Netflix, blev streaming-giganten i december sidste år overhalet af DR TV. Det viser målinger, Kantar Gallup har foretaget for DR.

Kantar har målt andelen af danskere over fire år, som hver uge har streamet fra henholdsvis DR TV, TV 2 Play, Netflix, HBO, Youtube, Disney+ og Amazon Prime Video.

Og mens Netflix i september-november sidste år måned for måned lå foran DR TV’s andel med mellem 3 og 6 procent, så kom DR TV i december foran Netflix: Her var 48 procent af danskerne ugentlige brugere på DR TV, mens ’kun’ 45 procent af danskerne ugentligt streamede hos Netflix.

”Netflix har været de største, siden de trådte ind på det danske marked. Det, der nok skubber os over, er juleprogrammer,” siger Dennis Christensen, chef for DR Medieforskning.

Nærhed hitter under corona

Han fortæller, at al streaming ifølge DR’s målinger er steget under coronakrisen, men især hos DR TV og TV 2 Play. Han vurderer, at det blandt andet skyldes, at DR TV og TV 2 leverer dansk indhold, og at det giver brugerne en oplevelse af nærhed, som de udenlandske streamingtjenester ikke kan konkurrere med. Men også coronakrisen.

”Der er også noget med nyheder og aktualitet, at brugerne streamede pressemøder for eksempel,” siger Dennis Christensen.

Dertil kommer, at juleklassikere som ’Disneys Juleshow’ og ikke mindst dronningens nytårstale i år har trukket flere seere hos DR end nogensinde før. Og at DR’s julekalender ’Julefeber’ er den mest sete siden ’Tidsrejsen’ fra 2014. Gennemsnitligt 420.000 brugere har streamet de 24 afsnit af ’Julefeber’ på DR TV.

Sammenlagt har brugerne streamet ’Julefeber’ i knap 4,5 millioner timer, hvilket er omtrent 10 procent af det samlede tidsforbrug på DR TV i december.

Gennemsnitligt brugte hver dansker 14,2 minutter per dag på DR TV i december, og det er sammen med marts måned det højeste niveau for en måned på DR TV indtil nu.

Dennis Christensen læser tallene sådan, at både corona og juleklassikerne er med til at give DR TV ekstra brugere. Men han ser også den lille overhaling som et udtryk for, at DR – ligesom TV 2 med TV 2 Play – er blevet bedre til at trække brugerne til streamingplatformene, end de har været tidligere.

”Vi kommer aldrig til at konkurrere med Netflix på, hvor mange ingeniører vi har ansat. Men vi forstår de danske mediebrugere bedre, vi laver godt indhold, og vi er blevet bedre til at tænke digitalt,” siger han.

Forventer du også, at DR er større end Netflix i januar?

”Det vil vi da i hvert fald arbejde på.”

0 Kommentarer

Læs også

Stormen mod Kongressen gav TV 2 News sin næstbedste dag nogensinde

Stormen mod Kongressen gav TV 2 News dens næstbedste dag nogensinde

08. JANUAR 2021
DR-chef:

DR sendte aktietips, mens Kongressen blev stormet

07. JANUAR 2021