Stormen mod Kongressen gav TV 2 News dens næstbedste dag nogensinde

TV 2 News havde flere seere end DR1 og TV 2 tilsammen, da Kongressen blev overtaget af oprørere

Den 6. januar skriver sig ikke kun ind i de amerikanske historiebøger, men også i TV 2 News’ bog over dage med flest seere i kanalens 14 år lange liv.

De dramatiske optøjer i Kongressen i Washington DC fik seerne til at valfarte til TV 2 News, der med et peak på 495.000 seere fik sin næstbedste dag nogensinde målt på antallet af seere.

Interessen for kanalens dækning af begivenhederne varede ved i adskillige timer, og mellem klokken 22.30 og 02.00 var der i gennemsnit 196.000 seere på TV 2 News. I samme tidsrum måtte landets hovedkanaler DR1 og TV 2 deles om gennemsnitligt 182.000 seere.

Ifølge Ulla Pors, chefredaktør for TV 2 News og Event, skyldes seer-succesen mest af alt én ting: At kanalen har lovet at være først. 24 timer i døgnet.

”I onsdags har vi så mange seere, fordi vi er dem, der er den. Vi er der, få minutter efter at det går i gang. Det er det, vi har til seerne: At når der er noget, så er vi der. Det er også blevet styrket det seneste år med corona. Seerne ved, at vi er der,” siger Ulla Pors.

DR sendte tips til privatøkonomi

Mens TV 2 News viste optøjerne konstant, slog DR i 40 minutter over på aktietips i programmet ’Råd til corona’ efter at have dækket USA-begivenhederne i TV Avisen klokken 21. Og det kan også have spillet ind på seertallene, mener Ulla Pors.

”Det betyder også noget, at de andre ikke går på. Men det betyder nok mest for seerne, at man ved, at vi har det løfte, at vi er der, når det sker,” siger hun.

Det er ikke første gang, at amerikansk politik får seertallene til at eksplodere for TV 2 News. Den største dag nogensinde for News blev nemlig dagen efter det amerikanske præsidentvalg sidste år, da resultaterne fra staterne begyndte at tikke ind. Den dag tog minksagen dog også fart, og det kan have spillet ind på seertallene.

Men for Ulla Pors er der ingen tvivl om, at News har fat i den lange ende, når det kommer til dækning af amerikansk politik.

”Vi har også nogle folk på USA-dækningen, som folk har vænnet sig til, og som er rigtig dygtige til det her stof. Jesper Steinmetz, der er derovre, kommentatorer og debatter i studiet, og det kvitterer seerne for,” siger hun.

 

0 Kommentarer

Læs også

DR-chef:

DR sendte aktietips, mens Kongressen blev stormet

07. JANUAR 2021
DR-chef:

DR sendte aktietips, mens Kongressen blev stormet

07. JANUAR 2021