Ekstra Bladets tillidsmand trækker sig – lånte chefens Mercedes

Anders Stoffer stopper som tillidsmand på Ekstra Bladet, efter at medarbejderne har kritiseret ham for at låne chefens Mercedes til en privat ferietur. ”Jeg er ked af det, der er sket. Jeg skulle have sagt nej,” siger Anders Stoffer, som også overvejer at forlade DJ’s hovedbestyrelse

Ekstra Bladet skal have ny tillidsmand. På en generalforsamling i går trak den mangeårige tillidsmand Anders Stoffer sig efter hård kritik fra medarbejderne. Næstformanden Gisle Thorsen er indsat som konstitueret tillidsrepræsentant.

Anders Stoffer er også medlem af hovedbestyrelsen i Dansk Journalistforbund. Han overvejer nu, om han også skal trække sig fra hovedbestyrelsen.

På generalforsamlingen i går kritiserede Ekstra Bladets medarbejdere Anders Stoffer for at være på lidt for venskabelig fod med den ledelse på Ekstra Bladet, der er hans modpart, når der skal forhandles løn.

For eksempel blev Anders Stoffer konfronteret med oplysninger om, at han i foråret 2017 havde byttet bil med Ekstra Bladets administrerende redaktør Ole Sloth for at køre på en privat ferie til Italien.

Anders Stoffer lånte Ole Sloths Mercedes, mens Ole Sloth lånte tillidsmandens Fiat 500.

”Der gik et chok igennem salen,” siger Ekstra Bladet-journalist Christian Kloster, der var til stede på mødet.

”Hurtigt bekræftede Anders Stoffer, at det var sandt,” tilføjer Christian Kloster og fortæller, at et overslag fra salen lød på, at lånet af bilen repræsenterede en værdi på 16.000 kroner.

En kæmpe fejl

Anders Stoffer har i dag skrevet til kollegerne og beklaget sin rolle i sagen.

”Jeg har skrevet, at det var en kæmpe fejl, og jeg er ked af det, der er sket,” siger Anders Stoffer til Journalisten.

Han tilføjer, at der ikke er gjort noget forkert i skattemæssig forstand ved at bytte biler. Det har J/Politikens Hus’ økonomiafdeling undersøgt, fortæller han.

”Det, der er forkert, er at nogle medlemmer kan føle, at jeg står for tæt på administrerende redaktør Ole Sloth,” siger Anders Stoffer.

Har medarbejderne en pointe der?

”Jeg har aldrig oplevet, at det er blevet brugt imod mig i forhandlinger. Det er ikke blevet nævnt en eneste gang. Men jeg er ked af det, der er sket. Jeg skulle have sagt nej,” siger han.

Du tænkte ikke, at det var et problem dengang?

”Hvis jeg havde haft den opfattelse, havde jeg jo ikke gjort det det,” siger Anders Stoffer.

Arbejdede i sin fritid

Byttehandlen med Ole Sloth var ikke den eneste kritik, der blevet rettet mod Anders Stoffer i går.

Anders Stoffer skriver til daglig om travsport for Ekstra Bladet. Og han blev på generalforsamlingen kritiseret for, at han har skrevet om travsport for avisen i sin fritid – og modtaget et særligt honorar fra annonceafdelingen ud over sin faste løn.

Det er imod medarbejderforeningens politik om, at fastansatte ikke må tage arbejde fra freelancere.

Anders Stoffer siger, at han har fortalt kollegerne på Ekstra Bladet, at han trækker sig fra den aftale.

Skaber tvivl om uafhængighed

Anders Stoffer har desuden meddelt Dansk Journalistforbunds formand Lars Werge, at han måske stopper som medlem af DJ’s hovedbestyrelse.

”Jeg sætter en ære i at gøre min valgperiode færdig som hovedbestyrelsesmedlem. I næste uge vil jeg tage stilling til, om jeg fortsætter,” siger Anders Stoffer.

Ifølge Ekstra Bladet-journalist Christian Kloster var der ingen opbakning til, at Anders Stoffer skulle fortsætte som tillidsmand.

”Folk udtrykte i ekstremt klare vendinger deres bestyrtelse,” siger han.

”Folk var særligt skuffede, fordi vi på Ekstra Bladet selv arbejder hårdt på at afsløre dobbeltroller. Det er højst upassende, at Anders Stoffer lullede sig ind en venskabelighed med direktøren, der skaber tvivl om hans uafhængighed,” forklarer Christian Kloster.

”Jeg har aldrig handlet i en ond vilje over for medarbejderforeningen,” siger Anders Stoffer.

3 Kommentarer

Erik Jensen
27. OKTOBER 2018
Jeg vil opfore
Jeg vil opfore administrerende redaktør Ole Sloth til at orientere sin chef om, at han har udlånt sin firmabil (skattebegunstiget)til en anden, samt at Anders Stoffer indberetter til Skat, at han har lånt bilen - og betaler den ekstra skat, som han måske mangler at betale i den anledning.
Erik
Erik Bak
27. OKTOBER 2018
For mig at se er der nogen
For mig at se er der nogen medarbejder på E B der har ondt i røven over noget der er sket i 2017 !!! Jeg er overbevist om at Anders ALTID har arbejdet for sine medlemmer !! Angående TRAV har Anders været og vil fortsat være en super person for travet og ikke mindst for E B Travklub, ønsker alt løser sig så vi fortsat kan have glæde af Anders !!!
Hans Peter Toft
26. OKTOBER 2018
Anders Stoffer er måske blot
Anders Stoffer er måske blot blevet offer, for den tiltagende griskhed. Hvor man kan få svært ved at skelne imellem moral og dobbeltmoral når pengene i kassen klinger på ene eller anden facon. Men afhængig bliver man selvom man ikke selv kan se det.