Tillidsrepræsentant fortryder tweet om kvindelige journalister med børn

Det var dumt og beklageligt, at Peter Bohn Skafte, journalist og tillidsmand i DR, i fredags skrev, at han ”har set mange superseje kvindelige journalister falde lidt af på den, når de fik børn”

”Det var på mange måder dumt. Det var også naivt. Og så er det beklageligt.”

Sådan lyder det fra Peter Bohn Skafte, journalist og tillidsrepræsentant på DR Bornholm, efter et tweet, der udløste et mindre stormvejr mod ham.

Fredag annoncerede tidligere DR-journalist Mette Mayli Albæk på Twitter, at hun efter et år på barsel (næsten) havde rent tøj på og var spændt på at arbejde videre med sin journalistiske karriere som en del af gravegruppen på Jyllands-Posten.

De fleste svar var i retning af ’fantastisk’, ’tillykke’ og ’velkommen til’. Men i mængden af svar skilte et sig noget ud – nemlig Peter Bohn Skaftes svar.

”Giv den gas og fortæl dig selv og din familie, at dit arbejde er supervigtigt. Balancen er selvfølgelig afgørende, men med risiko for shitstorm tør jeg godt sige: Jeg har set mange superseje kvindelige journalister falde lidt af på den, når de fik børn. Oops I did it again …,” lød hans tweet.

Kommentaren fik en del til at vende opmærksomheden mod Peter Bohn Skafte – og ikke mindst hans post som tillidsrepræsentant. Mette Mayli Albæk selv bad ham i et opfølgende tweet om at falde ned og slappe af.

På DR Bornholm er det heller ikke holdningen, at kvinder med børn falder af på den.

”Jeg er fuldstændigt uenig i hans betragtninger,” skriver redaktionschef Erik Nielsen i en mail, hvor han understreger, at han i øvrigt ikke kan blande sig i, hvad en DR-ansat mener og siger.

”Det var rigtig dumt”

Peter Bohn Skafte selv bakker sådan set heller ikke op om sin egen betragtning eller tweet for den sags skyld.

”Det var rigtig dumt. Det kunne jo ligne et sexistisk angreb på kvinder: At de ikke er lige så dygtige og ikke skal have lige så store muligheder for at have en karriere, når de får børn, som mænd. Det mener jeg jo ikke. Slet ikke,” siger han.

Samtidig kalder han det naivt, fordi han ikke havde taget højde for, at andre ville læse hans stilling eller sit tillidshverv ind i tweetet.

”Jeg skrev jo ikke det tweet som DR-ansat eller tillidsmand. Jeg skrev det som privatperson. Men jeg ved jo godt, hvis jeg bare havde tænkt mig om i 10 sekunder, at det er der jo ikke noget, der hedder. Der er ikke noget, der hedder privat-Peter, DR-Peter og tillidsmand-Peter.”

”Jeg er rigtig ked af, at det ud over at kunne opfattes, som om jeg ikke har tillid til kvinder eller mener, at de ikke er lige så gode journalister som mænd, går ud over min arbejdsplads og journalistforbundet, idet jeg er tillidsmand,” siger Peter Bohn Skafte.

Hvorfor var det overhovedet nødvendigt for dig at skrive det tweet?

”Grunden til, at jeg skrev det, var, at jeg havde lyst at provokere Twitter-boblen. Men det var dumt, jeg har fortrudt det, og jeg har slettet det nu.”

Hvorfor ville du provokere Twitter-boblen?

”Det har mere noget med min personlighed at gøre, at jeg nogle gange godt kan have lyst til at sige noget, der er over grænsen for at provokere lidt. Men det her var ikke måden at gøre det på.”

Ville starte en større diskussion

Peter Bohn Skafte ville dog også andet end at skabe lidt røre i vandene. Han ville gerne rejse en mere overordnet diskussion om at balancere arbejdsliv og familieliv. Han kender fra sit eget liv med tre børn, at det kan være nødvendigt at tage stilling til, hvordan de to ting skal gå hånd i hånd.

”Men det var også helt uden for skiven, for så skulle jeg have formuleret mig på en helt anden måde,” siger han.

Peter Bohn Skafte har ladet sit tweet stå fremme til i morges, hvor han trykkede ’slet’ på det.

”Når man er en idiot, får man nogle tæsk, og det må man tage med. Men jeg var bekymret for, at det skulle tages som et udtryk for, at det er noget, jeg mener og står ved, og som noget, jeg synes var fedt, hvis jeg lod det stå. Men jeg vil godt vise, at jeg ikke vil stå ved det,” siger han.

Han fortæller også, at den lille storm mod ham har fået ham til at overveje sit hverv som tillidsrepræsentant for kollegerne på Bornholm, og at han afventer deres reaktioner.

”Jeg mener ikke, at der er noget at sætte en finger på i forhold til virkelighedens verden og mit arbejde som tillidsmand. Men jeg kan ikke udelukke, at det kan få nogle konsekvenser. Og jeg er utroligt ked af det på DR’s vegne, på TR-gruppens vegne og på journalistforbundets vegne, fordi det kan blive forbundet,” siger Peter Bohn Skafte.

 

0 Kommentarer