DF kræver svar fra ministeren om hjælpepakker: Urimeligt at straffe medier

”Vi er nødt til politisk at se på den hjælpeordning, så man ikke bliver straffet for at gå ned i løn,” siger DF’s medieordfører

Dansk Folkeparti vil have kulturminister Joy Mogensen (S) til at ændre på den kompensation, som danske medier kan få for tab i annonceindtægter.

Det siger partiets medieordfører, Dennis Flydtkjær, efter at Danske Medier i Mediawatch i dag har kritiseret hjælpepakkerne til medierne.

Ordningen betyder nemlig, at besparelser, der er kommet i stand gennem for eksempel kollektiv lønnedgang, bliver modregnet i kompensationen.

”Det synes jeg ikke er rimeligt. Vi er nødt til politisk at se på den hjælpeordning, så man ikke bliver straffet for at gå ned i løn,” siger Dennis Flydtkjær.

”Det virker bare urimeligt, at man bliver straffet for at have forsøgt at tage et lokalt ansvar for sin virksomhed og sikre sig en relativt god økonomi og stadig have medarbejdere ansat efter krisen,” tilføjer han.

Dennis Flydtkjær tog allerede inden jul kontakt til ministeren for at få svar på, hvorfor medievirksomhederne bliver modregnet i kompensation, hvis der er foretaget lokale besparelser.

”Vi bliver straffet for at vise samfundssind”

Hjælpepakken til medierne, der faldt på plads 1. april, lyder på 180 millioner kroner og omfatter landsdækkende aviser, magasiner, radiokanaler, lokalaviser og distriktsblade, magasiner, digitale medier, ugeaviser samt fagblade.

Taber et medie mindst 30 procent af sine annonceindtægter, vil staten kompensere 60 procent af de tabte indtægter. Har mediet tabt over halvdelen af indtægterne fra annoncer, vil kompensationen lyde på 80 procent.

Til gengæld kan der ikke gives kompensation for besparelser på omkostninger, der er kommet til som følge af corona-epidemien. Det kan for eksempel være kollektiv lønnedgang og nedsat kontingent.

Men det burde der blive taget højde for, når medierne søger om kompensation, siger Louise Brincker, administrerende direktør i Danske Medier, til Mediawatch:

”Vi synes, vi bliver straffet for at udvise samfundssind ved selv at forsøge at komme med løsninger,” siger hun til Mediawatch.

Louise Brincker vil have, at kulturministeren tager kontakt til EU i håb om, at der sker en ændring.

”Ministeren har meget klart sagt, at det er frygten for, at der bliver tale om overkompensation, der gør, at man ikke kan ændre reglerne, og derfor starter det hele ved, at man indleder en dialog med EU,” siger hun til Mediawatch.

 

0 Kommentarer

Læs også

Kriseramte medier roser hjælpepakke: ”Den hånd, vi har brug for”

02. APRIL 2020
Hjælpepakke til medierne på plads - sikrer erstatning for tabte annoncekroner

Hjælpepakke på plads: Medierne får erstatning for tabte annoncekroner

01. APRIL 2020