
Betina Bendix er direktør for TV SYD. Christina Simonia Straarup
Ulrik Haagerup rejste en debat i Journalisten forleden, hvor han foreslog en fælles redaktion fx i Syd- og Sønderjylland, som producerer indhold til unge. Han skrev blandt andet, at mediecheferne ’erkender’, at de ikke gør det godt nok i forhold til unge. Og det har han ret i. Vi gør det aldrig godt nok. Hvis vi syntes, vi gjorde det, ville vi jo være selvtilfredse og uambitiøse. Det er vi ikke.
Ulriks idé er velment og overordnet. Jeg tror desværre ikke meget på den. Til gengæld har jeg en anden. Men først er vi nødt til at slå lidt fakta fast.
TV SYD laver masser af indhold til forskellige målgrupper. ’Unge’ er ikke en målgruppe. Gamere mellem 15 og 24 år er en målgruppe. Børnefamilier med børn i alderen 12-18 år er en målgruppe. Studerende er en målgruppe.
Meget få i de nævnte målgrupper kan nås gennem flow-tv. Men de kan nås. Med det rigtige indhold fortalt på den rigtige måde. Det er ikke noget, vi laver sådan lidt ved siden af. Det er noget, vi tager endog meget seriøst, for vores opgave er at producere indhold til og om alle syd- og sønderjyder og de dansksindede i Sydslesvig. Og heldigvis når vi dem.
Når vi har 1,5 mio. visninger af vores fiktionsserie om piger, der gamer i ’GG Horsens’.
Når 700.000 har set ’Tæv din Teenager i Fortnite’ på flow-tv, og indholdet har haft 1.663.437 digitale visninger primært i børnefamiliemålgruppen – og Medierådet i øvrigt har bedt om lov til at bruge klip derfra til vejledningsmateriale til forældre til gamere.
Når vi hver uge samler over 100.000 seere på flow-tv til vores serie ’Hjemmehjælperne’ – og et stort dansk forlag i øvrigt kontakter os for at lave et undervisningsforløb for SOSU-uddannelserne bygget op omkring serien.
Når vores redaktion Schwung producerer en dokumentar om ulovligt fyrværkeri, som tæt på 200.000 i målgruppen har set.
Så tænker jeg egentlig, at kompetencerne er der. Og jeg kan blive helt bekymret for et statsligt center, som skal finde ud af at producere indhold til ’unge’.
Det betyder ikke, at jeg ikke gerne vil samarbejde. Og ikke gerne vil dele viden og erfaringer om og med de forskellige målgrupper.
Min drøm er et testcenter på en af journalistuddannelserne, hvor vi kan sende vores indholdseksperimenter til test – rammer de den ønskede målgruppe? Hvorfor rammer det målgruppen? Hvilket potentiale ser målgruppen i indholdet? Er der forbedringsforslag? En kvalitativ analyse af udvalgte eksperimenter og fuld deling af viden, læring og erfaringer. Store redaktioner med generiske målgrupper som fx ’unge’ er ikke vejen. Eksperimenter, forsøg, inddragelse af målgrupperne og små miljøer er meget bedre, når det handler om udvikling.
Jeg kan tilføje, at rygterne om vores snarlige død er en smule overdrevne.
Ulrik Haagerup skriver, at vores seere i gennemsnit er 60 år. Det gælder så kun seerne på flow-tv. Det er jo derfor, vi også prioriterer streaming og tvsyd.dk. Vi har en streaming app, TV SYD Play, og på vores hjemmeside har vi månedligt tæt på en mio. brugere. Aldersgruppen 25-34 år er i øvrigt den største, hvis vi bryder ned i ti-års intervaller. Ifølge vores årlige image og kendskabsanalyse fra Kantar Gallup er kendskabet til TV SYD i landsdelen 84 procent. Blandt de 15-25-årige er kendskabet 72 procent, og vurderingen af vores indhold ligger på en skala fra et til fem på 3,8 pct – også blandt de 15-25 årige. 84 procent er positive eller overvejende positive over for TV SYDs indhold.
Vurderingerne i analysen er i øvrigt stigende i forhold til 2019. Blandt andet fordi vi gør os umage med målgrupperne. Og fordi vi ikke er bange for at eksperimentere.
Betina Bendix er direktør for TV SYD
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.