
Tidligere DJ-direktør Elisabeth Geday valgte at publicere sin kritik af DJ i en 11 sider lang rapport, men ønskede ikke at stille op til interview. Simon Fals/Ritzau Scanpix, Agnethe Schlichtkrull/Ritzau Scanpix, Klaus Vedfeldt
Først en lille hurtig quiz: Hvem offentliggjorde følgende om forholdene her på vores lille redaktion på Journalisten:
”Alle kan høre, hvad der ”foregår”, når toilettet er optaget”?
Det gjorde såmænd tidligere direktør i DJ Elisabeth Geday, som denne uge poppede op som en storm efter stilheden. Ligesom den kontroversielle digter Yahya Hassan og tidligere politisk redaktør på Radio24syv Brian Weichardt gjorde det – men dem vender vi tilbage til.
Velkommen til dit overblik over ugen på Journalisten, hvor vi begynder med historien om førnævnte Elisabeth Geday, der har givet anledning til mange kommentarer denne uge.
DJ’s tidligere direktør blev sagt op i september efter godt og vel tre måneder i stolen. Denne uge valgte hun at fremsætte sin kritik af DJ i en selvforfattet ”rapport”, som Kforum publicerede.
Og kritikken handler ikke kun om de, indrømmet, ret ydmyge toiletforhold her på redaktionen – langtfra, faktisk. Over 11 sider kritiserer Elisabeth Geday DJ i otte punkter og fagbladet Journalisten i ét selvstændigt punkt. For eksempel får forbundet kritik for at være konfliktsky i personalesager, hvilket bliver skudt ned af DJ-formand Tine Johansen.
”Det er svært at beskylde DJ for at udvise konfliktskyhed efter denne sommer,” siger Tine Johansen med henvisning til, at DJ på tre måneder har lavet fratrædelsesaftale med den tidligere chefredaktør på Journalisten, har skiftet formand og altså også opsagt sin direktør.
”Hun vil envejskommunikere”
Elisabeth Geday selv ønsker ikke at give interview til Journalisten om rapporten, men historien skabte debat, blandt andet på vores facebookside.
”En person, som kun ”udtaler” sig over 11 sider, passer vist ikke ind så mange steder. Hun vil envejskommunikere. Det er vist meget godt at komme videre,” skrev for eksempel Henrik Lind Jørgensen.
Andre var mere på Gedays side.
”Hun siger bare, at driften tager uforholdsmæssigt lang tid, fordi der – sagt helt simpelt – ikke er styr på butikken. Det er en alvorlig kritik, og det siger meget om forbundets ledelse, at man svarer i øst, når der bliver spurgt i vest,” skrev Andreas Sune Hansen.
To kommunikationseksperter, Journalisten har talt med, vurderer, at Elisabeth Geday bruger rapporten til at tage kontrol over kommunikationen om hendes rolle i DJ.
Bidrager til narkotika og våben
Nå, vi løfter blikket en smule ud over vores egne (toilet)lokaler og gemakker.
Det gav nemlig også anledning til god debat på Journalisten, da Dan Bjerregaard, tidligere politiassistent og vært på ’Politiradio’ på Radio24syv rettede kritik mod medierne og den danske kulturelite for at falde på halen over Yahya Hassan.
Hans anden digtsamling har været på hylderne i butikkerne i en uge, og salget går strygende. Ifølge Dan Bjerregaard er problemet bare, at medierne med deres omtale og anmelderne med deres begejstring er med til at booste salget af en digtsamling, som i sidste ende skal finansiere Yahya Hassans livsstil.
”Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv,” sagde Dan Bjerregaard, og så var der ellers åbnet for debat.
”Hvis en kunstner skal være ren som sne, så skal vi vist alle sammen smide det meste af cd-samlingen/playlisten på møddingen,” skrev for eksempel Jesper Bech Pedersen, der som de fleste af debattørerne var uenige med Dan Jørgensen.
Fire korte, du også skal have med
- Tidligere politisk redaktør og vært på ’100 % Brian’ på Radio24syv Brian Weichardt skal være en del af en større tv-satsning på Ekstra Bladet, hvor han med sine egne ord ”skal ud og konfrontere magthavere i alle mulige afskygninger”. Nyheden blev modtaget med stor glæde blandt vores læsere. ”FEDT!! Han er savnet …” skrev for eksempel Lise Møldrup i en kommentar på Facebook.
- Det er den store comeback-uge, også for en debat, vi tidligere har haft på Journalisten om mediernes ordvalg, når de dækker straffesager om voldtægt og seksuelle krænkelser. Denne uge rettede kritikken sig mod Ritzau, som havde givet en nyhed rubrikken ”Fire kvinder blev ofre for ung mands sexoverfald”. På Politiken blev ”sexoverfald” ændret til ”voldtægter”, for her vurderede chefredaktør Anne Mette Svane om forbrydelserne, at ”det har intet med sex at gøre”. Martin Darling, der er redaktions- og onlinechef på Ritzau, mener ikke, det i den konkrete sammenhæng var forkert at bruge ordet ”sexoverfald” i rubrikken.
- Instagram eksperimenterer med at skjule, hvor mange ’likes’ opslag på platformen har, og ifølge DR blev eksperimentet torsdag også rullet ud i Danmark. Vi har talt med Instagram- og influencer-ekspert Camilla Steman om, hvad det vil betyde for danske bloggere og influencere Hun vurderer blandt andet, at det vil blive sværere for små influencere at få virksomhedsaftaler og sværere at starte op som influencer.
- Ungdomsmediet SEIN undrer sig over, at den kommende radiokanal LOUD kan få et trecifret millionbeløb i public service-kroner, mens SEIN selv har svært ved at få Slots- og Kulturstyrelsen til overhovedet at lette låget på mediestøtte-kisten. En af begrundelserne er angiveligt, at SEIN ikke laver nyheder. ”Jeg bliver lettere frustreret og indigneret over, at systemet er så gammeldags skruet sammen,” siger Anna Rosetzsky Permin, leder og formand hos SEIN.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.