Ugen på Journalisten/ Kritik af lukket styrelse og første stykke lyd fra medie med feminine værdier

Juleferien nærmer sig, men først får du overblikket over den forgangne uge i medieland – en uge, hvor et nyt medie udkom for første gang, hvor en styrelse fik kritik for lukkethed, og hvor Journalisten byder på overblik i adskillige former

Snart kan vi ønske glædelig jul og god juleferie til dem, der er på vej på sådan en, men først giver vi dig overblik over de mest læste og debatterede artikler på Journalisten denne uge. En uge, hvor et nyt medie gik i luften med sin første podcast og med flere lister fra Journalisten – men først til en helt anden sag.

Det er ikke for at spolere julemusikken og hælde malurt i gløgg-bægeret, men vi starter med kritik af lukkethed – denne gang af Styrelsen for Patientsikkerhed, som flere journalister har forsøgt at få aktindsigt ved, og det har vist sig at kræve anselige mængder tålmodighed og vedholdenhed.

For eksempel har journalist Anders Ejbye-Ernst på Dagens Medicin søgt aktindsigt om læger, der ikke havde tilladelse til at arbejde som læger. Og journalist Rasmus Just fra JydskeVestkysten søgte aktindsigt, fordi han havde mistanke om, at en person arbejdede i en kommune trods et forbud mod at arbejde. Men begge medier måtte vente i månedsvis på svar. Som Rasmus Just fra JydskeVestkysten siger:

”Da jeg får aktindsigten, er det ligegyldigt, for der er forbuddet mod at arbejde blevet ophævet. Det er jo fuldstændigt håbløst.”

Styrelsen for Patientsikkerhed forklarer for Journalisten, at de lange sagsbehandlingstider skyldes et ”ekstraordinært arbejdspres”, men det er ikke noget, som mildner julestemningen hos Journalistens læsere.

”Der er bare lukket for aktindsigt, fuldstændigt lukket. Jeg har nu klaget direkte til ministeriet. Næste skridt bliver ombudsmanden,” skrev Hans Jørgen Lassen i en kommentar.

I en anden kommentar fra Tine Fasmer lød det:

”Har nærmest opgivet at få aktindsigt hos Styrelsen for Patientsikkerhed – det tager uendeligt lang tid og mange rykkere.”

Globalt og feminint

Heldigvis gik ikke alt op i kritik i nedtællingen til juleferien. Denne uge gik det splinternye 5 Media under ledelse af chefredaktør Karen Bro i luften med sin første podcast

”Vi vil lave et nyt globalt medie for kvinder og mænd, som vil være med til at løfte det, vi kalder de feminine værdier,” sagde Karen Bro i den forbindelse til Journalisten.

Det kommer vi nok til at høre mere til i det nye år.

Til sidst en liste over fire lister og overbliks-artikler, du lige kan nå inden juleferien:

  • Ny formand, ny chefredaktør på fagbladet, delegeretmøde, ekstraordinært delegeretmøde, ny direktør – to gange. Ja, det har været et skelsættende år i Dansk Journalistforbund, og Journalisten har samlet de vigtigste nedslag.
  • Det er ikke kun i DJ, flere har skiftet job i 2019. Journalisten giver dig overblik over de 12 mest markante jobskift i medie- og kommunikationsbranchen, som du bare må kende.
  • Vi har også samlet en liste over de 10i mest læste artikler på Journalisten i 2019 – og det er hverken nyt fra DJ eller en artikel om Radio24syv, der ligger øverst.
  • Politiet er blevet mere lukket i sin kommunikation – sådan har kritikken lydt fra chefredaktører, journalister og fotografer i flere politikredse. Journalisten har skrevet om sagerne gennem flere uger, men har du ikke læst med, har vi samlet et overblik.

Og så til det måske allervigtigste: God jul til alle læsere og debattører fra os på Journalisten – vi glæder os, til vi høres ved i det nye år!

0 Kommentarer

Læs også

UGEN PÅ JOURNALISTEN/ To Cavling-nomineringer til Information og håb til fyrede

Ugen på Journalisten/ To Cavling-nomineringer til Information og håb til fyrede

13. DECEMBER 2019
<span class=Ugen på Journalisten/ Balalajka på Ekstra Bladet og barskt nyt på Nordjyske">

Ugen på Journalisten/ Balalajka på Ekstra Bladet og barskt nyt på Nordjyske

06. DECEMBER 2019
<span class=Ugen på Journalisten/ Her taler vi mest om kager og fejl">

Ugen på Journalisten/ Her taler vi mest om kager og fejl

29. NOVEMBER 2019