
En tidligere studievært gav håb til jobsøgende med et ærligt interview på Journalisten. Foto: Henrik Smidt, Cavlingprisen og Herbert Pundik
Det er ikke bare weekenden, vi nærmer os – også julen og årsskiftet står for døren, med alt hvad de indebærer af tilbagevendende ritualer og traditioner. For eksempel den årlige uddeling af Cavlingpriserne. Og netop i dag blev det offentliggjort, hvem der er nomineret til den kronede hædersstatuette.
Vi skal også møde en mand, der gav arbejdssøgende håb. Men først, Cavlingprisen.
Alt under to er for dårligt
Her viste det sig nemlig, at dagbladet Information står bag to af årets fire Cavling-nomineringer. Eller som indlandschef Anton Geist skriver på Twitter:
Som vi altid siger på @informeren: Alt under to ud af fire cavlingnomineringer er uacceptabelt pic.twitter.com/Xj41LOom51
— Anton Geist (@angeist) December 13, 2019
Resten af redaktionen har det også rimeligt vildt:
"Har du hørt det!?"
"JA, JEG HAR HØRT DET!"
"SKAL DU HØRE DET IGEN!?!?!"#cavlingprisen— OH på Informeren (@OHInformeren) December 13, 2019
De andre nominerede var Afghanistan-korrespondent Sune Engel Rasmussen, der fik lykønskninger med på vejen fra kollega Puk Damsgaard:
Meeeeega sejt. Tillykke @SuneEngel https://t.co/LoJJzOoEl7
— Puk Damsgård (@PukDamsgaard) December 13, 2019
Tillykke her fra vores redaktion til alle nominerede journalister! Du kan læse om alle deres projekter her.
Ærlige ord om at søge job
Måske skulle der også være en pris til 55-årige Henrik Smidt, som i maj i år blev fyret efter 22 år på Nordjyske. Han stillede op til et ærligt interview i Journalisten om, hvordan han kom videre efter at have mistet sit faste arbejde som redaktør og studievært.
”Man er chokeret og vred, men det går også ud over ens identitet. Jeg er journalist, men det er jeg så ikke mere. Hvad er jeg så nu?,” sagde han om det øjeblik, da han mistede sit arbejde.
I dag har han freelance-arbejde på TV 2 Nord.
Nordjyske står til at skulle igennem endnu to barske sparerunder næste år, og Henrik Smidt er bekymret for sine tidligere kolleger.
Hans øjenvidneberetning fra arbejdsløshedsland blev den mest læste artikel denne uge og fik også flere læsere til tasterne.
”God læsning, der giver en smule håb,” skrev for eksempel Torben Duch Holm på Facebook.
Fra Thomas Vinther var der ros til Henrik Smidt med et:
”STÆRKT”.
Fire korte, du også skal have med:
- DR valgte at ændre navn på et dokumentarprogram fra: ’Når forbrydelsen ryster os: Tvunget til sex’ til: ’Når forbrydelsen ryster os: Krænket seksuelt’ efter kritik fra Liva Agger, der selv har været udsat for en voldtægt. Dermed skriver DR sig ind i rækken af medier, der har fået kritik for netop at bruge ordet ’sex’ i forbindelse med sager om voldtægt eller andre seksualforbrydelser.
- Mediebureauet Wunderkind har måttet fyre fem medarbejdere, heraf tre layoutere, fordi Berlingske Media har lukket BT/Metro. Wunderkind overtog layoutet af blandt andet Berlingske og det daværende BT/MX i en sparerunde i 2018.
- ”Det hele går op i en pyramide, der ender i Justitsministeriet. Det er min opfattelse, at det er mere topstyret, og at der kommunikeres lystigt mellem Rigspolitiet og Justitsministeriet.” Sådan lød det fra Sune Fischer, formand for Politi- og Retsreporternes Forening, efter at Journalisten de seneste uger har skrevet om stigende lukkethed i politiets kommunikation. Rigspolitiets kommunikationsdirektør, Anders Frandsen, fejer kritikken af bordet
- En af journalistikkens store koryfæer, Politikens tidligere chefredaktør Herbert Pundik, døde søndag. Læs eller genlæs Journalistens interview med ham fra 2017, blandt andet om hvordan han gennem 1950’erne og 1960’erne spionerede for den israelske ambassade sideløbende med sit arbejde som journalist.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.