Her er de fire nominerede til Cavling-prisen 2019

Et generationsportræt af krigen i Afghanistan, afdækning af brystkræftskandale, gennemgang af 25 års mord i Danmark og afsløring af kontroversiel ’Oksekødsrapport’ – her er de nominerede til Cavling-prisen 2019

Fire journalistiske projekter er nomineret til Cavlingprisen – Danmarks mest prestigefyldte journalistpris, som uddeles af Dansk Journalistforbund. Det er netop blevet offentliggjort af DJ.

Fredag den 3. januar afsløres vinderen ved en prisoverrækkelse på Nationalmuseet.

Du kan læse mere om de nominerede og deres projekter herunder:

Line Vaaben, Dagbladet Information, for hendes artikelserie ’1.417 drab i Danmark’, hvor hun undersøger, hvad de sidste 25 års drab i Danmark siger om os som mennesker.

Se projektet her: https://www.information.dk/DrabIDanmark

Sune Engel Rasmussen for hans bog ’Nyt Blod – portræt af Afghanistans Generation 9/11’, som skildrer ikke bare krigen, men de mennesker, der lever i den.

Se bogen her: https://www.gyldendal.dk/forfattere/sune-engel-rasmussen-f135459

Tea Krogh Sørensen og Morten Pihl fra Jyllands-Posten er nomineret for deres artikelserie ’Det store sundhedssvigt’, hvor de afslørede, hvordan sundhedsvæsenet bevidst og planlagt havde forsømt deres pligt til at undersøge kvinder for kræft.

Se projektet her: https://jyllands-posten.dk/topic/sundhedssvigt/

Louise Drivsholm, Martin Bahn og Lasse Skou Andersen fra Dagbladet Information for artikelserien ’Oksekødsrapporten’, hvor de afslørede, hvordan en omstridt rapport om oksekøds klimaaftryk ikke var uafhængig forskning, men var blevet til i samarbejde med Landbrug & Fødevarer og Danish Crown.

Se projektet her: https://www.information.dk/serie/oksekoedsrapporten

Opdateret klokken 13.04 med Sune Engel Rasmussen som nomineret.

Kommentarer
4
Peter Nyholm
13.12.19 14:43
Hmm, ærgerligt at Peter Ernstved fra Olfi ikke er nomineret. Han har ellers om nogen sat en imponerende dagsorden om Forsvarets problemer - og vist en vej videre for en presset branche i et nyt og forandret mediebillede. Har Cavling-komitéen det mon svært med nye medier?
Fremhævet af Journalisten
Karen Marie Nielsen
13.12.19 15:44
Synes skandalen om brystkræft fortjener Cavlingprisen?
Fremhævet af Journalisten
Jan Hillers
19.12.19 15:02
OLFI vandt Foreningen for Undersøgende Journalistiks store pris. Men denne komite kunne end ikke finde ud af at indstille OLFI.
Havde forventet at også de store økonomiske afsløringer var indstillet, men nej .
Jeg må erkende, at jeg ikke har tillid til denne komite og dens agenda.
Fremhævet af Journalisten
Mogens Jepsen
20.12.19 11:21
At OLFI ikke er nomineret minder om, da "La La Land" blev forbigået ved Oscar-uddelingen (i hvert fald for et kort øjeblik).. man undres såre!!
Fremhævet af Journalisten
Denne artikel er lukket for kommentarer.
data_usage
chevron_left
chevron_right