TV 2’s sexisme-undersøgelse har fået konsekvenser for fem ansatte

Fem sager fra advokatundersøgelsen af kulturen på TV 2 har ført til sanktioner over for de ansatte, siger TV 2-direktør til Berlingske. I alt 14 sager har været behandlet

Siden TV 2’s direktør i september sidste år søsatte en advokatundersøgelse af mulig sexisme på TV 2, har det trukket overskrifter, at Jens Gaardbo er fratrådt fra TV 2, og at Jes Dorph-Petersen er taget af skærmen.

Men de to sager er ikke de eneste, hvor advokatundersøgelsen har haft konsekvenser. I alt fem sager har ført til sanktioner over for de ansatte – enten i form af afskedigelse eller skriftlige advarsler. Det oplyser TV 2-direktør Anne Stig Engdal Christensen til Berlingske.

I alt har undersøgelsen ført til 14 sager, som har været behandlet af advokatfirmaet Norrbom Vinding, fortæller hun.

Onsdag lød det ellers i et skriftligt svar fra TV 2 til Journalisten, at ’blandt andet af hensyn til GDPR og til de kvinder, som i fortrolighed har delt deres historier med advokatfirmaet Norrbom Vinding, kommunikerer TV 2 ikke om disse indberetninger (hverken antal eller afgørelser)’.

Anne Stig Endal Christensen siger også til Berlingske, at hun har været ’overrasket’ over udfaldet af undersøgelsen.

”Havde jeg kendt til sagerne eller omfanget af det tidligere, håber jeg også, jeg havde kunnet været i stand til at agere på det,” siger hun.

Tilbage i tid

I sagen med Jens Gaardbo lød begrundelsen, at han forlod TV 2, fordi han havde udvist dårlig dømmekraft som nyhedschef fra 1997 til 2003. Sagen med Jes Dorph handler om episoder fra 2001 og 2003.

Anne Stig Engdal Christensen sagde allerede i efteråret til Journalisten, at der ikke var nogen grænse for, hvor langt tilbage i tid, TV 2’s undersøgelse kunne gå.

Den skulle primært have fokus på nuværende medarbejdere på TV 2.

”Men er der folk uden for TV 2, som har krænkende oplevelser fra deres tid på TV 2, er det også muligt for dem at indberette,” lød det.

Siden da har advokatundersøgelsen også konkluderet, at TV 2 har problemer med en hård tone, især i nyhedsafdelingen.

Inden advokatundersøgelsen blev søsat, stoppede en ledende medarbejder på TV 2, efter at han havde sendt ’klamme’ og ’upassende’ beskeder til en række kvindelige ansatte.

0 Kommentarer

Læs også

Sexisme-undersøgelse på TV 2 vil også kunne omfatte gamle sager 1

Sexisme-undersøgelse på TV 2 vil også kunne omfatte gamle sager

24. SEPTEMBER 2020
TV2 hyrede i september et eksternt advokatfirma, som nuværende og tidligere TV2-ansatte skal indberette sager om sexisme og krænkende adfærd til.

Jes Dorph-Petersen færdig som vært på TV 2 efter sexisme-undersøgelse

05. JANUAR 2021
Jens Gaardbo forlader TV 2 - udviste dårlig dømmekraft

Jens Gaardbo forlader TV 2 – udviste dårlig dømmekraft

11. DECEMBER 2020
Podcast: Dorph vinder med sin offensive kommunikation

Ekspertens dom: Dorph vinder og TV 2 taber

07. JANUAR 2021
Mediers historier om rasende Aftenshowet-seere møder kritik

Berlingske fortryder artikel om Facebook-brugere, der raser over Aftenshowet-vært

08. JANUAR 2021