TV 2-medarbejdere sender tre udtalelser til ledelsen

Sexisme og krænkelseskultur på TV 2 var det dominerende tema på historisk lang generalforsamling blandt TV 2’s medarbejdere i aftes

Først efter midnat i aftes sluttede en historisk lang generalforsamling blandt DJ-medlemmerne på TV 2.

Medarbejderne diskuterer både sexisme, ledelsessvigt, ligeløn, freelanceres vilkår og corona. Det dominerende tema var opgøret med en krænkelseskultur på TV 2, fortæller hovedtillidsmand Lennart Sten.

Cirka 100 medlemmer var mødt op til mødet, som varede i fire timer.

”Jeg kan ikke huske, at der har været så ivrig debat eller så lang en generalforsamling før,” siger han.

”Det var en utroligt debatrig generalforsamling, hvor vi virkelig diskuterede mange ting. Vi talte om den igangværende undersøgelse, hvad kunne den føre til? Vi talte om sexisme og krænkelser på TV 2, både konkrete episoder og kulturen bredt forstået. Vi talte om ligeløn og lige muligheder for mænd og kvinder,” siger Lennart Sten, som blev genvalgt som tillidsmand.

Ledelsen skal sikre lige muligheder for mænd og kvinder

På mødet vedtog medarbejderne tre udtalelser, som vil blive sendt til direktionen.

Den ene udtalelse er en opfordring til, at ledelsen sikrer ligeløn og lige mulighed for at avancere uanset køn.

Den anden er en opfordring til, at der placeres medarbejdere i den nye styregruppe, som ledelsen har nedsat til at rydde op i kulturen. Lige nu sidder der kun chefer.

Den tredje udtalelse er en opfordring til, at tillidsrepræsentanterne får kendskab til resultaterne af den eksterne advokatundersøgelse, som er sat i gang.

TV 2 har haft en hovedrolle i debatten om sexisme i mediebranchen. Blandt andet var det seks TV 2-medarbejdere, som tog initiativ til den støtteerklæring til Sofie Linde, der opnåede 1.682 underskrifter bredt i mediebranchen.  

Alt bliver vendt

Flere TV 2-medarbejdere har beskrevet oplevelser med sexisme og seksuelle krænkelser offentligt, og Journalisten har beskrevet en sag, hvor en chef blev afskediget efter at have sendt lumre beskeder til 10-20 kvinder på TV 2. 

TV 2 har holdt flere stormøder, og i slutningen af september meddelte TV 2-direktør Anne Engdal Stig Christensen, at TV 2 får lavet en ekstern advokatundersøgelse, ligesom man har nedsat et internt udvalg til at undersøge kulturen i mediehuset. 

Lennart Sten ønsker ikke at gå i detaljer med, hvad der blev sagt og diskuteret på generalforsamlingen.

”Det er internt, hvad der bliver sagt. Vi diskuterer, hvad vi mener, og så melder vi ud, hvad vi når frem til,” siger han.

Men han håber, at det turbulente forløb vil have et positivt resultat.

”Det gode ved denne her situation er, at alt bliver vendt. Alt. Alle diskuterer kulturen, alle taler om det – på gangene, i kantinen. Det er svært at se, når vi kommer til vejs ende, at organisationen ser ud som i dag. Vi medarbejdere vil også blive skarpere til at sige til og fra. Alt er i spil.”

Lennart Sten mener, at bolden nu ligger hos ledelsen.

”Der er en usikkerhed blandt medarbejderne om, hvor alt dette havner. Det bliver i høj grad ledelse og direktion, som afgør, hvor anderledes kulturen faktisk bliver. Og det er der behov for, at den bliver,” siger han.

0 Kommentarer