”Jeg var nok stoppet med at arbejde en gang i løbet af 2019.”
Sådan siger 65-årige Sten Jørgensen, der arbejder som journalist på P4 Sjælland og har været i DR siden 2000. For ham falder muligheden for en frivillig fratrædelse i forbindelse med den kommende sparerunde derfor på et godt tidspunkt. Ordningen giver ham nemlig bedre vilkår, end hvis han selv havde sagt op.
Den frivillige fratrædelse giver ham seks måneders ansættelse. De første tre måneder skal han passe sit arbejde, som han plejer – og de sidste tre måneder er han lønnet uden at skulle på arbejde.
Og i og med han har været ansat i DR i over 17, får han så yderligere tre måneders løn med sig, når han formelt forlader arbejdspladsen om et halvt år.
”Det er jo ikke så tosset,” siger Sten Jørgensen, der skrev under på en frivillig fratrædelsesordning fredag.
En win-win situation
I alt har 22 redaktionelle medarbejdere søgt om frivillige fratrædelser. Sten Jørgensen er en af omkring 15, der indtil videre har forhandlet sin aftale på plads, men fællestillidsrepræsentant for journalisterne i DR Henrik Vilmar sagde mandag, at han forventede, at resten ville falde på plads i løbet af dagen.
Sten Jørgensen fortæller, at den frivillige fratrædelse for ham er en win-win situation.
”Det fritager en anden for en fyring, og samtidig passer det godt ind i mit eget kram,” siger han.
I alt skal 375-400 stillinger nedlægges i DR. Dog understreger han, at det er hensynet til ham selv, der vejer tungest.
”Det er jo positivt, at nogle på 30-40 år kan undgå en fyringsseddel. Men hvis jeg ikke havde fået de gode kår, som jeg får, havde jeg nok tænkt mig om en ekstra gang. Så mere gloriebefængt er det heller ikke,” siger han.
Ingen frygt for fyring
Henrik Vilmar har før fortalt, at det har været vigtigt for tillidsrepræsentanterne i DR at sprede et budskab om, at medarbejderne ikke skulle søge frivillige fratrædelser i frygt for en fyring.
Og den kommende prikkerunde har da heller ikke haft indvirkning på Sten Jørgensens beslutning.
”Dansk Folkeparti har jo fortalt alle og enhver, at distrikterne skal styrkes. Så jeg har ikke tænkt: ’Hold nu op, jeg sidder yderst på stolen, så jeg må hellere smutte og få nogle penge med’,” siger han.
”Det hænger mere sammen med min alder og min tanke om alligevel at stoppe. Så – lidt groft sagt – kom muligheden på et ret godt tidspunkt.”
Et fag, der løber hurtigt
På nuværende tidspunkt har han svært ved at forudse, hvordan det vil føles at stoppe på DR. Men beslutningen føles rigtig, fortæller han. Der er sket nogle ændringer i branchen, der måske ikke helt stemmer overens med hans oprindelige idé om faget.
”Faget har jo udviklet sig en del, siden jeg startede. Og det løber måske lidt for hurtigt – eller i en forkert retning – i forhold til, hvor jeg selv synes, de journalistiske kræfter skulle lægges,” siger Sten Jørgensen.
”For eksempel går det virkelig hurtigt med de sociale medier. Man skal være meget opmærksom inden for det felt hele tiden,” siger han.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.