Sådan kommer 'sindedag' i DR til at foregå

10. oktober får medarbejderne i DR at vide, om de skal afskediges. Det er nu besluttet, hvordan dagen skal foregå. Fællestillidsrepræsentant for journalisterne i DR: ”Det bliver en rædselsfuld dag, uanset hvordan modellen bliver skruet sammen”
  • Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
    10. oktober er der 'sindedag' i DR. Her får medarbejderne besked på, om ledelsen har i sinde at afskedige dem.
27.09.2018 · 10:58

På DR's intranet har medarbejderne nu fået besked om, hvordan den såkaldte sindedag den 10. oktober kommer til at forløbe. Sindedag er et begreb, der bruges i DR, og det er dagen, hvor medarbejderne får at vide, hvem ledelsen har i sinde at afskedige.

I DR’s afdelinger i København, Aalborg og Aarhus vil de medarbejdere, ledelsen har i sinde at afskedige, få en opringning fra chefen mellem klokken 8 og 11, fortæller fællestillidsrepræsentant for journalisterne i DR Henrik Vilmar.

”I telefonsamtalen får de at vide, at ledelsen har i sinde at afskedige dem, og de derfor skal til en sindetsamtale med chefen. Derefter får de så besked på skrift om, hvor, hvornår og hvordan den samtale vil foregå,” siger han.

I distrikterne vil de pågældende medarbejdere ikke modtage et varslende opkald.

”Det er mindre afdelinger, så der kan chefen gå ud og snakke med de folk, man har i sinde at afskedige,” siger Henrik Vilmar.

En rædselsfuld dag

Ifølge Henrik Vilmar har et af de vigtigste temaer for sindedagen været, at der skal udvises omsorg for medarbejderne i DR. Især dem, der skal igennem afskedigelser.

”Og omsorg er for os, at man har menneskelig kontakt med den, der skal fyre en, så hurtigt som muligt. Det har man ved en opringning i modsætning til, hvis man for eksempel bare fik en mail,” siger han.

”Men det bliver en rædselsfuld dag, uanset hvordan modellen blev skruet sammen. Og der er sikkert nogen, der ville ønske, at det skulle foregå på en anden måde,” siger han.

Forhåbentligt alle sindetsamtaler 10. oktober

I 2014 var der også sindedag i DR. Dengang skrev Journalisten

”Så snart alle afskedigelser er sket i en afdeling, vil der komme e-mail ud om, at afdelingen nu er ”afblæst”. Når alle afdelinger er afblæst, vil der også komme besked ud til hele huset.”

Sådan vil det også foregå denne gang, fortæller Henrik Vilmar. Men det kan blive svært at nå alle afskedigelsessamtalerne på én dag. Medarbejdere, der skal afskediges, har nemlig krav på en bisidder – for eksempel i form af en tillidsrepræsentant – til samtalen med chefen.

”Og problemet er jo, at det drejer sig om så mange medarbejdere. Der har været snak om, om det kan nås på en dag, men meldingen fra ledelsen er, at det højst sandsynligt kan lade sig gøre,” siger Henrik Vilmar.

Meldingen fra DR har været, at der skal afskediges 375-400 medarbejdere i hele koncernen. 60 har anmodet om frivillig fratrædelse.

Kommentar

Seneste jobopslag

Studerende til kommunikationsenhed i europæisk topklasse

Lægemiddelstyrelsen
Ansøgningsfrist: 29.10

SoMe specialist til Skattestyrelsen

Skattestyrelsen
Ansøgningsfrist: 26.10

Ambitiøs kommunikationschef

Kalundborg Kommune
Ansøgningsfrist: 05.11

Designchef til Zetland

Zetland
Ansøgningsfrist: 10.11

Netavisen Pio søger skarp politisk journalist

Netavisen Pio
Ansøgningsfrist: 29.10

Assisterende perspektivredaktør til Børsen

Børsen
Ansøgningsfrist: 29.10

ROBOT STORYTELLERS

Grouleff Communications
Ansøgningsfrist: 25.10

Chefredaktør til Djøfbladet

DJØF
Ansøgningsfrist: 26.10

Skrivende redaktionsleder til FORSKERforum

Dansk Magisterforening
Ansøgningsfrist: 31.10

To studerende søges til Dansk Journalistforbund – DJ Rettighedsmidler

Dansk Journalistforbund
Ansøgningsfrist: 29.10

Adjunkt til TV- og Medietilrettelæggelse på DMJX

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX)
Ansøgningsfrist: 29.10

Nye undervisere og udviklere til Center for Journalistik på SDU

SDU - Syddansk Universitet
Ansøgningsfrist: 31.10