Farvel til DR: ”Der kommer til at gå lang tid, før jeg forstår, det er slut”

Da kommunikationsrådgiver i DR Christian Rask lidt forsinket åbnede døren til et møde, blev han mødt af et slide i et diasshow, der fik ham til at genoverveje sin rolle i DR. Nu har han forhandlet en frivillig fratrædelse på plads. ”Det er en totalt angstprovokerende beslutning,” siger han

”Jeg havde egentligt tænkt, at hvis jeg skulle forlade DR, skulle jeg prikkes på skulderen.”

Sådan siger 43-årige Christian Rask, der arbejder som kommunikationsrådgiver i DR Kommunikation og Presse. Men nu har han alligevel valgt at tage imod tilbuddet om en frivillig fratrædelse i forbindelse med den store sparerunde i DR.

Hans indstilling ændrede sig, da han for omkring tre uger siden trådte ind i et møde mellem Dansk Journalistforbund og hans egen afdeling.

”Jeg kom midt i mødet, fordi jeg har været til møde i en anden afdeling. Og idet jeg trådte ind, blev der vist et slide, der fortalte, at man får nogle ekstra måneders løn i den frivillige fratrædelse, hvis man har været i DR i over 17 år,” siger han.

Christian Rask runder 17 år i DR den 1. oktober.

”Det måtte næsten være et tegn,” siger han.

Et tiltrængt skub

Ifølge Christian Rask gav informationen om de gode vilkår ham det skub, han havde brug for.

”Det er ikke sådan, at jeg aldrig har tænkt, om der mon var en verden uden for DR’s mure. Det har jeg gjort mange gange. Men jeg har altid været så glad for at være i DR, så jeg ikke har taget skridtet,” siger han.

”De ekstra måneders løn i fratrædelsesaftalen har været medvirkende til at tage det skridt. Men det har ikke været den afgørende faktor,” forklarer han.

Christian Rask vurderer selv, at det er et godt tidspunkt i karrieren at søge mod andre græsgange.

”Jeg er 43, jeg har været i DR i rigtig mange år, og jeg har stor erfaring i mange kommunikationsdiscipliner. Det er et godt tidspunkt at få prøvet mig selv af et andet sted for at udvikle mig fagligt og menneskeligt,” siger han.

Angstprovokerende beslutning

Men selv om Christian Rask fremhæver den gode timing, har valget ikke været let.

”Det er en totalt angstprovokerende beslutning. Dét selv at vælge at gå fra et job uden at have noget andet er en vild ting for mange mennesker, tror jeg. I hvert fald for mig. Men jeg tror også på, det er sundt. For det giver mig jo muligheden for at sætte mig ned, viske tavlen ren og få tænkt grundigt over, hvad jeg har lyst til at lave,” siger han.

Den 10. oktober vil ledelsen i DR prikke de medarbejdere på skulderen, de har i sinde at afskedige. Men det er ikke frygten for en fyring, der har fået Christian Rask til at søge væk.

”Man skal selvfølgelig passe på med at sige, at man ikke ville være blevet fyret. Men jeg tror ikke, jeg ville være blevet prikket. Det er på ingen måde derfor, jeg har taget beslutningen,” siger han.

”Det er ikke et valg, jeg har følt mig tvunget til at tage. Det er 100 procent mit eget valg. Og det er altså ret fedt at kunne sige, uanset hvor angstprovokerende det så er,” siger han.

DR er noget helt særligt

Christian Rask ved ikke, hvad fremtidens arbejdsliv skal bringe. Men han er ret sikker på, at det skal fortsætte inden for kommunikationsbranchen.

”Det er det, jeg er god til, og det, jeg synes er sjovt. Men kommunikation er mange ting – så jeg skal bruge noget tid på at finde ud af, hvilken retning jeg skal gå. Jeg skal ikke ud at have nyt job om 14 dage,” siger han.

Christian Rask forudser, at han kommer til at kæmpe med at få DR ud af sin dna.

”DR er for mig noget helt særligt. Og jeg bilder mig ind, at det altid vil være i mit dna. Men opgaven bliver også at få det lidt ud af mit dna,” siger han.

Hvorfor bliver opgaven at få det lidt ud af din dna?

”Når jeg har taget en beslutning om at ville noget andet, er jeg jo nødt til at give det en reel chance og finde ud af, hvad der ellers er derude,” siger Christian Rask.

”Jeg ved jo godt helt inderst inde, at der er ting derude, der kan være lige så godt som det, jeg siger farvel til. Det hører jeg også fra andre, der har været i DR i mange år, og som nu laver noget andet. De fortæller mig, at der er en fantastisk verden, der venter derude.”

Christian Rasks sidste arbejdsdag i DR bliver i udgangen af november.

”Det bliver både sørgmodigt og meget mærkeligt. Det er jo også en masse gode kolleger, jeg skal sige farvel til. Der kommer til at gå lang tid, før jeg forstår, at det er slut.”

0 Kommentarer