Sofie Linde vinder ’Årets danske tale’

Den 31-årige underholdningsvært vinder Årets Danske Tale for med sin ”særlige stil og mod” at sætte debatten om sexisme på dagsordenen med en hidtil uset effekt

Sofies Lindes personlige troværdighed, hendes timing, humor og personlige fortællinger er begrundelsen for, at den 31-årige underholdningsvært har vundet prisen for ’Årets Danske Tale’ for sin tale på Zulu comedy Gala. Det fremgår af en nyhed fra Danske Taler, der uddeler prisen hvert år.

Under talen fortalte Sofie Linde om at være til julefrokost som 18-årig og nystartet i DR.

”Så kommer denne her store tv-kanon op, tager fat i min arm og siger: ”Hvis du ikke går med ud og sutter min pik, så fucking ødelægger jeg din karriere! Så ødelægger jeg dig,” fortalte hun i talen.

Hendes ”særlige stil og mod” har ifølge juryen i Danske Taler bidraget til, at sexisme på arbejdspladser og i organisationer er kommet højere op på dagsordenen end nogensinde før i Danmark.

”Talen blev livligt diskuteret i dagene efter og fik hurtigt konsekvenser i form af bred offentlig debat, underskriftsindsamlinger og fyringer – først i mediebranchen og pressen, siden i mange andre brancher,” lød det blandt andet i juryens begrundelse.

Sofie Linde selv fremhævede i sin takketale, at det er vildt som ’uuddannet underholdningsvært’ at få sin tale ”analyseret og vurderet af akademikere”.

”Talen står for mig som et symbol på, at man kan ændre noget ved at ødelægge den gode stemning – men den står i høj grad sammen med – og ved siden af – en masse kvinder, der ønsker at brolægge en sti, som vil være lettere at gå på for kvinder fremadrettet,” sluttede hendes tale.

Det er kun få uger siden, Sofie Linde fik Journalistforbundets Carsten Nielsen-legat for at sætte emnerne sexisme og seksuelle krænkelser på den offentlige dagsorden

Danske Taler er et online arkiv med historiske og aktuelle taler, der har sat deres præg på den offentlige samtale. Sidste år vandt statsminister Mette Frederiksen Årets Danske Tale for sin tale til Godhavnsdrengene.

Journalisten har også portrætteret Sofie Linde og talt med hende om den nye MeToo-bølge, hun har været med til at starte med sin tale.

0 Kommentarer

Læs også

”Det mest frustrerende var faktisk, at min egen branche, medierne, ikke hjalp mig med at forsøge at tale om sagens kerne og gøre en forskel. Så tag mig dog i hånden – udvid debatten, løft den op, hjælp mig!” siger Sofie Linde.

Sofie Linde: ”Pludselig var der nogen, som tog mig i hånden”

28. SEPTEMBER 2020
Tidligere S-rådgivere om åbningstale:

”En klassisk Mette Frederiksen-tale”

06. OKTOBER 2020
dronningens tale

Ekspert: Dronningen sponsorerer Mette Frederiksens budskaber med sin troværdighed

18. MARTS 2020