Se og Hør vil betale dyrt for nye Kate-bikinifotos

Se og Hør forhandler lige nu med hemmelige kilder for at få fingre i nye fotos af britiske Hertuginde Kate, gravid i bikini. Det bliver dyrt, fortæller chefredaktør Kim Henningsen: »Jeg er i kontakt med nogen, der kan sælge dem til mig - lovligt.«

Se og Hør håber at kunne bringe nye kontroversielle billeder af Hertuginde Kate – der tidligere hed Kate Middleton. Det danske blad var et af få i verden, der valgte at bringe topløse fotos af Kate i september.

De nye fotos er taget på en strand i Caribien og viser Hertuginde Kate, gravid iført bikini. Det italienske sladderblad Chi har nu meldt ud, at de ligger inde med billederne og agter at offentliggøre dem.

I Danmark er Se og Hør allerede i forhandlinger for også at få fingre i billederne, fortæller chefredaktør Kim Henningsen.

»Jeg kan berolige landets sladderlæsere med, at vi er i en meget konstruktiv dialog med dem, der ligger inde med rettighederne til de billeder. Jeg håber, det ender med, at vi kan bringe dem,« siger Kim Henningsen til journalisten.dk.

 Han afviser, at billederne kan nå at komme med i morgendagens udgave af Se og Hør, da bladet går i trykken allerede tirsdag eftermiddag.

Klausul på billederne

»Vi kan ikke nå det til i morgen, men der er også klausuler på, hvornår billederne må offentliggøres, og det er først lidt senere på ugen,« siger chefredaktøren.

Den klausul gælder dog ikke nødvendigvis for Chi. Det kan også være et krav, der kun gælder for andre medier, der ønsker at bruge billederne efter Chi har købt retten til at bringe dem først.

»Det er ikke mig, der aktivt har fået de billeder optaget, og derfor styrer jeg ikke, hvornår de må offentliggøres. Det er meget normalt,  at dem, der har ret til dem, vil sikre sig, at de har en frist, hvor de kan – undskyld udtrykket – kasse ind på dem – sandsynligvis på print. Det er jo det samme, vi gør.«

Se og Hør: Vi vil købe billederne lovligt

Du siger, at I forhandler. Er det Chi, I forhandler med eller er det dem, der har taget billederne?

»Skal vi ikke bare sige, at det er en forretningshemmelighed. Jeg er i kontakt med mange mærkelige mennesker, der kan skaffe den slags ting. Men det er en del af min kildebeskyttelse. Jeg kan bare sige, at jeg er i kontakt med nogen, der kan sælge dem til mig – lovligt. Det er ikke en eller anden lyssky rumæner,« siger Kim Henningsen.

I britiske og amerikanske medier har der i dag floreret rygter om, at Chi skal betale over halvanden million danske kroner for billederne. Kan du give en løs vurdering af, hvad de kommer til at koste jer?

»Vi er selvfølgelig ikke oppe i samme gigantsummer. Men hvis du ser på antallet af personer i Danmark og Italien og regner lidt på prisen, så kan det da godt være, det tal ligger meget tæt på. Men ellers har jeg det princip, at jeg aldrig fortæller konkrete beløb. Så lægger jeg jo et niveau for andre, der vil sælge til mig,« siger Kim Henningsen og fortsætter:

»Men det er klart, at den slags billeder er ikke billige, det har jeg det fint med. Det er unikt billedmateriale, og sådan noget koster penge. Det må jeg betale.«

Afviser at krænke privatlivets fred

I Storbritannien er der debat om, hvorvidt det er fair at krænke Hertuginde Kates privatliv ved at bringe billederne – især fordi hun for nylig var igennem møllen med topløse fotos.

Hvad siger du til dem, der mener, at I krænker privatlivets fred ved at sprede de her billeder?

»Det kan jeg altså ikke følge. Og netop efter det, der skete sidst, må der da være nogen, der har sagt: ”Prøv at hør, Kate, du er måske den mest fotograferede  i denne verden. Selvfølgelig skal du have lov at få sol på din gravide krop, men der findes steder, du kan gøre det, uden at nogen ser det. Caribien er nok ikke det mest øde sted at vælge.” Hun må være klar over, at når hun gør det et sted som der, så kan det ikke holdes hemmeligt,« siger Kim Henningsen.

Det britiske kongehus kørte advokater i stilling i kølvandet på den sidste fotoskandale med Hertuginde Kate. Men endnu har kongehuset ikke forholdt sig til, om de igen vil forsøge at gå rettens vej imod de nye fotos.

0 Kommentarer