Journalistforbund frygter fyringer efter fotos af topløs Kate

Det skaber frygt for fyringer på redaktionen, at avisen Irish Daily Star i lørdags bragte billeder af den 30-årige Kate Middleton topløs. Avisen skal lukkes, mener medejeren Richard Desmond.

Det skaber frygt for fyringer på redaktionen, at avisen Irish Daily Star i lørdags bragte billeder af den 30-årige Kate Middleton topløs. Avisen skal lukkes, mener medejeren Richard Desmond.”Frygt, panik og vrede,” sådan beskrev Seamus Dooley, generalsekretær i det irske journalistforbund, stemningen på Irish Daily Stars redaktion til britiske The Guardian i går.

The Daily Irish Star bragte lørdag fotos af Kate Middleton, eller Catherine Elizabeth, som hun kalder sig, efter at hun blev gift med Storbritanniens prins William. På billederne optræder hun topløs på en fransk badestrand. Det blev for meget for medejer af The Daily Irish Star, Richard Desmond, der lørdag aften meldte ud, at han ville lukke avisen.

Det fik Storbritanniens fælles journalistforbund National Union of Journalist (NUJ) på banen:

”Avisens redaktionelle styring hører til hos redaktionsholdet i Dublin, og det er svært at se, hvorfor den britiske aktieindehaver har valgt denne sag som grund for at trække sig fra en langtids-kontrakt. The Irish Daily Star er en succesfuld avis, og enhver trussel mod udgivelsen er en trussel mod redaktionel diversitet,” siger generalsekretær for NUJ Michelle Stanistreet på forbundets hjemmeside.

”Det er ikke forsvarligt at bringe medarbejderne på the Irish Daily Stars levebrød i fare på grund af en redaktionel uenighed af denne karakter,” tilføjer hun.

Irish Daily Star er tilsyneladende fortsat i drift, da det mandag morgen fortsat er muligt at komme på avisens hjemmeside.

0 Kommentarer