"Vi udkommer hver dag på Facebook, Twitter og Instagram. Det er den måde, vi fanger de studerende på," fortæller Mette Koors.
Hun er chefredaktør på Copenhagen Business Schools nye engelsksprogede medie CBS Wire, der dækker dagligdagen for omtrent 25.000 studerende, forskere og andre ansatte på CBS.
Mediet startede i maj og afløste magasinet CBS Observer. Men den nye tremands-redaktion skulle lige finde sine ben, inden den var klar til et interview, fortæller Mette Koors, der her giver sit første interview om mediet.
Video og SoMe skal lokke de studerende
CBS Wire sender hver 14. dag nyhedsmails ud til cirka 33.000 mennesker. Men det er de sociale medier, der for alvor skal få de studerende ind på siden, fortæller Mette Koors.
Indtil videre har mediet fået 2.600 følgere på Facebook, knap 1.000 følgere på Twitter, 700 følgere på Instagram og 43 på YouTube. Ikke skyhøje tal, men af og til laver CBS Wire en klikbasker. For eksempel en video, der har trukket mere end 36.000 visninger på YouTube siden maj. Videoen viser en studerende, der får klippet sit hår af for at give det til kræftsyge børn.
"Lige så snart vi har en god historie om studerende og med en film, så når den rigtig bredt ud på de sociale medier," siger Mette Koors.
Bloggere skal skabe debat
Vi lever midt en eksplosion af indhold. Hvordan vil I sikre, at I er relevante for de studerende?
"Vi skal kunne give dem nogle gode artikler, der både handler om personlige udfordringer, og som også er relevante i forhold til faglighed. Det gør vi en hel del ud af," fortæller Mette Koors:
"For eksempel starter vi efter nytår to bloggere op. De kommer til at fokusere på meget personlige emner – lige fra, hvordan de klarer 12-tals-tyranniet til stress, ensomhed, dating, og hvordan de i det hele taget får en hverdag med job og fuldtidsstudier til at hænge sammen,” siger Mette Koors.
Afslørede fusk med affalds-sorteringen
Man finder også journalistik i den mere kritiske ende af skalaen hos CBS Wire. For eksempel denne historie om fusk med affaldssortering.
I seks år sorterede studerende og ansatte deres affald på CBS.
"Men om aftenen blev alt affaldet blandet sammen. Det kom lidt bag på ledelsen. Dagen efter historien blev publiceret, blev alle sorteringsspandene kørt væk. Så nu har vi dem ikke længere. Der blev ikke sorteret alligevel," fortæller Mette Koors.
Og i november indledte CBS Wire en historie med følgende ord, oversat fra engelsk:
"CBS har et stort antal forskere, der er specialister inden for CSR og bæredygtighed, og eleverne får fra dag ét at vide, at de skal agere ansvarligt. Men CBS har ikke en overordnet strategi for, hvordan man vil være et bæredygtigt universitet."
CBS Wire stillede spørgsmålet: ‘Is CBS talking the talk but not walking the walk?’
Ville have mindre konflikt
Netop det med kritikken blev der ellers sat spørgsmålstegn ved i 2016.
"Vi mener, at CBS Observer skal ændres fra et klassisk vagthunde-ideal (som aldrig er blevet realiseret fuldt ud) til et fællesskabsopbyggende ideal. Vi mener, at CBS Observers indhold skal fokusere mindre på konflikt og mere på fælles interesser."
Sådan lød anbefalingen fra et eksternt panel op til lukningen af CBS Observer i 2016.
Journalisten skrev om lukningen i maj 2016.
Skal være redaktionelt uafhængigt
Vi spørger Mette Koors, om det nye medie kan betragtes som kritisk og uafhængigt.
"CBS Wire har sin egen bestyrelse, så der er vandtætte skotter i forhold til ledelsen og andre interessegrupper. Og i og med at der står i vedtægterne, at vi skal være kritiske og debatskabende, så kan jeg jo kun blive fyret, hvis jeg ikke er kritisk," fortæller hun.
I vedtægterne står der, at mediet er en "integreret del af CBS’ samlede kommunikation", men også at mediet er redaktionelt uafhængigt.
Journalistik "helt ind til benet"
CBS Wires bestyrelse består af repræsentanter for studerende og ansatte. Bestyrelsen kommer med indstilling til kommunikationschefen om ansættelse og afskedigelse af mediets medarbejdere, står der i vedtægterne. Men samtidig står der, at bestyrelsens formål er: "At sikre CBS Wires uafhængighed overfor CBS’ øverste ledelse og alle interessegrupper på CBS."
Skal mediet ses som branding eller som journalistik – eller som en blanding?
"Det er journalistik. Og det er det helt ind til benet. Det kan du også se på for eksempel vores tema om bæredygtighed. Vi har haft nogle meget kritiske historier. Også i forhold til ledelsen," siger Mette Koors.
"Vi skal holde et spejl op for alle på CBS"
Op mod 25.000 mennesker har deres daglige gang på CBS. Hvordan vil du definere den rolle, I skal spille i de her menneskers dagligdag?
"Vi skal holde et spejl op for alle på CBS. Vi skal formidle forsker-stof på en så interessant måde, at de studerende også har lyst til at læse det – og studenter-stof, der er så interessant, at forskere også har lyst til at læse det. I stedet for at lave klassisk forskerstof, studenterstof eller staff-stof, så pisker vi det hele sammen," siger Mette Koors.
Mærkelige strømper, der ikke passer sammen
Hun fortsætter: "Når vi skriver om en studenter-startup, der slår sig op på mærkelige strømper, der ikke passer sammen, så skal det være så interessant, at forskeren tænker: Hold kæft, kan man virkelig lave en startup på 'odd socks'?"
Historien om 'odd socks'-virksomheden kan du læse her.
"Vi skal kitte CBS sammen, men vi skal også være kritiske og debatskabende," opsummerer Mette Koors.
Bonusinfo:
- CBS Wire laver selv alle sine film ved hjælp af en iPhone 6 og en broadcast-mikrofon.
- Mediet har to redaktionelle medarbejdere ansat på fuld tid – og en studentermedhjælper på deltid.
- CBS Wire er inspireret af medier som Zetland, Føljeton, Vice og Huffington Post.
- Mediet udkommer på engelsk, fordi CBS har mange studerende og forskere fra udlandet.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.