I marts kunne journalist Anders Olling fortælle, at han og historiker-kollegaen Hans Erik Havsteen var blevet ansat hos Politiken på baggrund af deres podcastserie 'Kongerækken'. Nu kan han fortælle, at ansættelsen bød på mere end en plan om fremtidige podcasts.
Podcast-duoen skulle komme med nogle bud på, hvordan man på forskellige platforme kan sætte et større fokus på den danske historie.
”Det er så endt med, at vi er blevet ansat som redaktører på Politiken Historie,” siger Anders Olling, der skal fungere som ledende redaktør.
Magasinet Politiken Historie er en del af en større satsning fra Politiken på det historiske felt, som også vil byde på podcasts og live-arrangementer. Magasinet skal udkomme seks gange årligt og tælle cirka 100 sider.
”Print is dead”
Anders Olling erkender, at det kan virke farligt at udgive et produkt på print.
”Selvfølgelig er længere, skrevne historier mere krævende at læse end at høre en podcast. Nogle vil nok sige, at det er dumt at udgive et magasin på print. Print is dead og alt det der,” siger han.
”Men selv om mp3’en er den mest udbredte og foretrukne måde at forbruge musik på, er der jo også et nichemarked for vinyler, som lever i bedste velgående. Det her magasin skulle gerne være papirets svar på en vinyludgivelse.”
Samspil mellem forskere og journalister
Anders Olling fortæller, at produktionen af magasinets indhold vil ske i samarbejde med forskere.
”Der ligger så meget viden gemt i institutionerne, som vi gerne vil have fat i. Og det vil også give vores magasin en højere troværdighed,” siger han.
Han påpeger, at historisk formidling ofte er leveret af enten journalister eller forskere. Hvis det er førstnævnte, er det ofte for let fordøjeligt, og hvis det er sidstnævnte, bliver det meget tungt, siger Anders Olling.
”Vi vil gerne få de to yderpunkter til at spille sammen, så vi kan få forskningsbaseret viden formidlet på en underholdende måde,” siger Anders Olling.
En udfordret tålmodighed
Da Journalisten i marts interviewede Anders Olling i forbindelse med den nye ansættelse, udtrykte han en lille bekymring om at gå fra freelancer til fastansat.
”Man kan ikke bare gå i gang i det øjeblik, man har fået en idé,” sagde han.
Nu, fem måneder inde i samarbejdet med Politiken, siger han:
”Nogle gange skal man lige væbne sig med tålmodighed, for der er mange led i processerne. Men det er som en kanon, der tager længere tid at lade, men som så til gengæld siger større bum, når man trækker i snoren,” siger han.
1 Kommentar
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.
Hvordan vil Politikens historie-magasin adskille sig fra et eksisterende magasin "Historie"