JydskeVestkysten fortryder artikel skrevet af pressechef

Et fødselsdagsportræt af en lokal direktør skulle aldrig have været bragt, erkender journalistisk chefredaktør på JydskeVestkysten. Portrættet var skrevet af pressechefen

Da bysbarnet Jan Fensholt-Hansen, der er direktør i rådgivningsvirksomheden LandboSyd, forleden fyldte 50 år, var det naturligt for JydskeVestkystens Haderslev-udgave at bringe en portrætartikel om fødselaren.

En stort opsat artikel, der fylder det meste af avisens opslag. Artiklen er bylinet ”Karsten Himmelstrup”. Hvad læserne dog ikke kunne se var, at Karsten Himmelstrup er ansat som pressechef i LandboSyd.

Den artikel burde aldrig have været bragt, erkender JydskeVestkystens journalistiske chefredaktør, Mads Sandemann.

”Det er en fejl, at vi bringer en artikel, der er skrevet af en kommunikationsmedarbejder. Og når vi så alligevel gør det, er det en yderligere fejl, at vi ikke skriver, han arbejder i LandboSyd, så det gør det endnu værre,” siger han.

Oplagt fejl

Avisen får løbende en hel del materiale tilsendt fra virksomheder og organisationer, blandt andet navnestof. Men politikken er, at alt bliver bearbejdet journalistisk, før det bliver publiceret.

Ifølge Sandemann er det kun i Haderslev-udgaven af JydskeVestkysten, at artiklen optræder. Han ved ikke præcist, hvorfor artiklen kom med i ubearbejdet form.

”Jeg kan ikke forestille mig, at vi ikke har vidst, at den kom fra en kommunikationsmedarbejder. I hvert fald er det ikke udtryk for den måde, vi vil lave journalistik på. Det er en helt oplagt fejl, og vi beklager,” siger han.

Glad for eksponering

For Karsten Himmelstrup var det ren rutine at sende et fødselsdagsportræt til avisen, da hans chef fyldte rundt.

”Jeg sender ofte de artikler, jeg laver til intern kommunikation, til aviserne. Så må de skære i den og gøre, som de vil. Det kan også bare være til inspiration. Jeg sendte også portrættet til Landbrugsavisen, hvor der kom en mindre omtale,” fortæller han.

Som pressechef er Karsten Himmelstrup glad for den gode eksponering, som artiklen førte med sig.

”Jeg tror da, LandboSyd er godt tilfreds, og at Jan Fensholt-Hansen synes, det er fint, at han kommer ud på den måde. Han er Haderslev-dreng, og mange kender ham. Det er vel derfor, avisen vælger at give ham det fokus. Nu har jeg også været dagbladsjournalist, og som sådan har jeg også en personlig holdning til, hvordan sådan en artikel skal bringes. Men det er dem, der redigerer, og jeg kan stå inde for artiklen,” siger Himmelstrup, der tidligere har været ansat ved Dagbladet Vestkysten.

5 Kommentarer

Nicolai Bonnichsen
5. OKTOBER 2017
Ha ha, Peter Jørgensen -
Ha ha, Peter Jørgensen - Busted!!!
Max Tobiasen
3. OKTOBER 2017
@Peter, hvad er det ved min
@Peter, hvad er det ved min kommentar der ikke har hold i virkeligheden?

Her er hvad der står om dig hos advice media hvor du arbejder: "Peter kommer samtidig med en indgående forståelse for fagbevægelsen og med et bredt kendskab til erhvervspolitik og en række andre policy-felter. Han vil særligt arbejde med transportpolitik, erhvervspolitik og som betroet rådgiver for flere af vores kunder, der har behov for sparring om politiske udfordringer og muligheder for påvirkning."
(http://adviceas.dk/peter-strauss-joergensen-tidligere-saerlig-raadgiver-for-henrik-sass-larsen-til-advice/)

Du har en baggrund hos socialdemokraternes top. Lige præcis dem der har et problem i forhold til Amager Fælled.

Du arbejder med public relations, og at påvirke den offentlige opinion i dine kunders retning.

Vil du fortælle mig at et debatindlæg du har skrevet, og som er det du lever af, ikke er skrevet som advice medarbejder men som privatperson fordi du har et brændende ønske om at der bliver bygget boliger på Amager fælled?

Er det korrekt forstået at det er din udlægning?
Henrik Lind Jørgensen
3. OKTOBER 2017
Nu er meningsstof jo
Nu er meningsstof jo meningsstof. Det er netop meningen, at det skal skrives af de folk, der mener. Noget andet er artikler, der er skrevet af kilder med interesser. Nu siger Mads Sandemann, at alt stof bliver bearbejdet journalistisk, men den bearbejdning kan jo også bestå i at tage stilling - eller skære lidt i teksten. Det forestiller jeg mig. En redaktion kan jo ikke dække alt, og hellere skrive kort og godt om noget end at skrive intet.
Peter Jørgensen
3. OKTOBER 2017
Uden i øvrigt at forholde mig
Uden i øvrigt at forholde mig til historien om LandboSyd, vil jeg dog gerne påpege, at ovenstående kommentar fra Max Tobiasen er uden hold i virkeligheden.
Max Tobiasen
2. OKTOBER 2017
Det sker konstant, men det
Det sker konstant, men det ser ud til at en stor del af landets debatredaktører enten er ligeglade eller bare ikke varedeklarerer ordentligt. Jeg ser det ganske ofte.

Her er et nyligt eksempel hvor en medarbejder hos advice media introducerer det fænomenale ord bregne-fundamentalister mens han skælder ud på de borgere der er imod bebyggelse på Amager fælled. Han er med stor sikkerhed betalt af enten pensions danmark, By & Havn eller Københavns kommune.

Det er en uheldig tendens da det med god grund er utroligt undergravende for mediers troværdighed.

https://www.b.dk/kommentarer/amager-faelleds-haardkogte-bregne-fundamentalister-oedelaegger-debatten

Flere