Politiken har haft fem personalesager om krænkende adfærd

”Billedet af, at praktikanter og løst tilknyttede er særligt udsatte, må man desværre også sige gør sig gældende her,” siger chefredaktør Christian Jensen

Der er blevet behandlet fem personalesager, der har udløst sanktioner om krænkende adfærd på Politiken.

Det oplyser ansvarshavende chefredaktør Christian Jensen til Mediawatch.

”Vi har haft en håndfuld personalesager hen over efteråret, der har resulteret i disciplinære sanktioner,” siger Christian Jensen til Mediawatch.

Der har primært været tale om advarsler, og der er ikke nogen medarbejdere, der er blevet afskediget.

Ledelsen på Politiken har gennemført samtaler med mere end 50 kvinder, der enten arbejder eller har arbejdet for avisen. Blandt andet er der blevet gennemført samtaler med de kvinder, der skrev under på støttebrevet til tv-værten Sofie Linde i efteråret.

De to chefredaktører på Politiken, Christian Jensen og Anne Mette Svane, inviterede de pågældende til en samtale for at kunne danne sig et billede af problemerne på Politiken.

Christian Jensen uddyber til Mediawatch, at der tegner sig et billede af, at den grænseoverskridende adfærd koncentrerer sig om virksomhedens festkultur.

”Billedet af, at praktikanter og løst tilknyttede er særligt udsatte, må man desværre også sige gøre sig gældende her. Det gør bare problemet mere alarmerende og giver mere grund til at få gjort op med den usunde del af vores kultur,” siger Christian Jensen til Mediawatch.

0 Kommentarer

Læs også

Chefredaktør:

Chefredaktør gik ”direkte ind i saksen” med kommentar om #MeToo

11. JANUAR 2021
TV2 hyrede i september et eksternt advokatfirma, som nuværende og tidligere TV2-ansatte skal indberette sager om sexisme og krænkende adfærd til.

Jes Dorph-Petersen færdig som vært på TV 2 efter sexisme-undersøgelse

05. JANUAR 2021
Jan Grarup vil ikke ansætte kvinder fremover

Jan Grarup vil ikke ansætte kvinder fremover

06. JANUAR 2021
Oprydning: Flere medier vil kulegrave sig selv for sexisme og krænkelser

Oprydning: Flere medier vil kulegrave sig selv for sexisme og krænkelser

24. SEPTEMBER 2020