Overblik: Sådan fordeler fyringerne i DR sig

I alt bliver der fremover 382 færre stillinger i DR. De fleste stillingsnedlæggelser er fundet ved at afskedige medarbejdere. Her kan du se, hvordan antallet af stillingsnedlæggelser og sindede fordeler sig på DR’s fire direktørområder (opdateret 15/10 kl. 10.05)

Det er dagen derpå i DR, der i går gennemførte en af de største prikkerunder i mediehusets historie.

I alt fik 205 DR-medarbejdere besked om, at ledelsen har i sinde at fyre dem.

”Det er frygtelig mange mennesker. Det er heldigvis færre, end vi først havde frygtet, men det er alt for mange mennesker, som har mistet deres arbejde i DR,” sagde fællestillidsmand for journalisterne i DR Henrik Friis Vilmar onsdag til Journalisten

Resultatet af den store sparerunde er, at der fremover bliver 382 færre stillinger i DR. Det sker som følge af medieaftalen mellem regeringen og Dansk Folkeparti, der dikterer, at DR skal skære knap 20 procent.

Kigger man på fordelingen af antallet af stillingsnedlæggelser og såkaldt sindede på DR’s fire nye direktørområder, bliver især området ’Økonomi, Teknologi og Medieproduktion’ hårdt ramt.

Her ryger i alt 180 stillinger, viser en opgørelse fra DR’s økonomidirektør, Nikolas Lyhne-Knudsen, som Mediawatch også har beskrevet tidligere i dag.  

Ser man på de to store producerende områder ’DR Nyheder, Aktualitet og Distrikter’ og ’DR Kultur, Børn og Unge’ går sparerunden hårdest ud over sidstnævnte. ’DR Kultur, Børn og Unge’ mister i alt over 100 stillinger, mens ’DR Nyheder, Aktualitet og Distrikter’ skæres med 72 stillinger.

Det er 15 færre end de 87 nedlagte stillinger på nyhedsområdet, som DR tidligere har oplyst. DR oplyser, at forskellen skyldes, at de nedlægger 15 stillinger, men samtidig opretter 15 nye.

”Nye oprettes, fordi DR som led i spare- og udviklingsplanen skal omstrukturere, omprioritere og løse nye opgaver,” skriver økonomidirektør Nikolas Lyhne-Knudsen i en forklaring til Journalisten.

Mens langt størstedelen af de nedlagte stillinger i DR er fundet ved at afskedige medarbejdere, er også en del fundet på anden vis.

64 medarbejdere har indgået aftaler om frivillige fratrædelser, 87 stillinger er fundet gennem omplaceringer og nedlæggelse af vakante stillinger, og 26 chefstillinger er allerede nedlagt, oplyser DR.

DR oplyser, at der er en del usikkerhed forbundet med antallet af medarbejdere i de nye direktørområder i den kommende tid.

Men når spare- og udviklingsplanen er fuldt implementeret i 2021, er forventningen, at fordelingen af medarbejdere (ekskl. freelancere mv.) på direktørområderne er som følger:

Dermed vil området ‘DR Nyheder, Aktualitet og Distrikter’ være det største målt på antallet af årsværk. Men også det nye direktørområde ‘DR Økonomi, Teknologi og Medieproduktion’ vil være stort.

Opdateret. 15/10 kl. 10.05 med den nederste visualisering af den fremtidige fordeling af medarbejdere i DR.

0 Kommentarer