Nyt på DMJX’s skoleskema: Coronadating og kunsten at finde ro alene

Hvordan lærer man at formidle live, når alt foregår bag en skærm? DMJX-studerende vender corona-benspænd til tema i online live-events

”Synes du også, at det har været svært at date under corona? Og savner du magien og sommerfuglene i maven?” – ”Vi har løsningen til dig!”

Sådan lyder det i invitationen til et online event om dating under corona, der begynder på Zoom 19:30 i aften. Bag eventet står fem studerende fra kommunikationslinjen på Danmarks- Medie og Journalisthøjskole.

Eventet er en del af InnovationX-forløbet på uddannelsens fjerde semester, hvor de studerende øver sig i at lave live formidling. Men som med det meste andet for tiden, kommer deres events i år til at foregå online. Og det giver nogle udfordringer, fortæller Klara Søndergaard, en af de studerende bag eventet om coronadating.

Dels er der hele teknikken med at lave et Zoom-møde med god kvalitet og lyd og lys, mens vi skal nok også bruge mere energi på publikumsinddragelse, end under normale omstændigheder. Man kan let falde i staver foran skærmen,” siger hun.

Blandt de andre events, som de studerende afvikler onsdag og torsdag, er blandt andet et event om asocial mobiladfærd, og et om kunsten at finde ro i sit eget selskab – ”for der er så meget af lige præcis dét” i den her tid, som de studerende bag eventet formulerer det.

Klara Søndergaard fortæller, at det for dem var oplagt at tage fat i et corona-relateret emne.

”Der skulle være en relevans i emnet, så for mange har det et eller andet med corona at gøre. Men vi prøver at finde den mere positive vinkel på dating under corona. For mange er det en udfordring – men giver det også nye muligheder?”

Hun har tidligere været et halvt år i praktik hos Røde Kors, hvor events og foredrag også var en del af arbejdsopgaverne i kommunikationsafdelingen.

”Live events er noget, de fleste arbejder med i dag. Så lige meget hvor jeg ender næste gang, så er det helt klart ikke sidste gang, jeg kommer til at arbejde med events,” siger Klara Søndergaard.

 

0 Kommentarer

Læs også

Studerende til rektor på DMJX: ”We need more pussy”

Studerende til rektor på DMJX: ”We need more pussy”

17. NOVEMBER 2020
Studerende kritiserer store lønforskelle blandt kommunikationspraktikanter

Studerende kritiserer store lønforskelle blandt kommunikations-praktikanter

04. SEPTEMBER 2019