
Tine Aurvig-Huggenberger er direktør i Kreativitet & Kommunikation, der repræsenterer den danske bureaubranche. Foto: Christian Hoyer
Brancheorganisationen Kreativitet & Kommunikation har præsenteret otte anbefalinger til at bekæmpe sexisme og seksuel chikane på kommunikationsbureauerne. De er udarbejdet af et udvalg af kvinder, som selv arbejder i branchen.
Tine Aurvig-Huggenberger, direktør i Kreativitet & Kommunikation, medgiver, at anbefalingerne ikke nødvendigvis alle skal ses som nye tiltag. For eksempel lyder de to første af anbefalingerne: ”Ledelsen udviser nultolerance overfor seksuel chikane” og ”ledelsen tager alle reaktioner seriøst og følger op”.
”Jeg antager da, at det er noget, kommunikationsbureauerne allerede gør,” siger hun.
”Men som jeg også tidligere har udtalt, er vi sikre på, at vores branche har de samme problemer, som man har i alle andre brancher. Derfor kan det godt tænkes, at der stadig er arbejdspladser, hvor der ikke er opmærksomhed på, at det er ledelsen, der skal gå forrest, og ledelsen, der har ansvaret,” siger Tine Aurvig-Huggenberger.
En undersøgelse af seksuelle krænkelser i mediebranchen lavet af DJ i 2018 slog fast, at praktikanter og studerende er mere udsat for sexisme og seksuelle krænkelser end andre ansatte. Og en af anbefalingerne fra Kreativitet & Kommunikation går netop på, at ’Ledelsen sørger for, at der sættes ekstra fokus på praktikanter’.
Mere konkret anbefales det, at der er en praktikantvejleder eller en anden hjælper målrettet praktikanter til at italesætte sexisme og seksuel chikane for praktikanterne – en person, som de også kan gå til, hvis de bliver udsat.
Er det nok til at sikre praktikanterne?
”Det vil jeg håbe, det er,” siger Tine Aurvig-Huggenberger, som også sidder i bestyrelsen for DMJX.
”Men det er en indsats, som skal løbe mange steder fra. Arbejdsgiverne være bevidste om deres skærpede ansvar, uddannelserne skal have et meget kontant fokus på det og det samme skal fagforeningerne,” fortsætter hun.
Hun håber, at de otte anbefalinger kan være med til at ’kickstarte’ debatter i bureauernes direktioner, og at det sammen med den bredere samfundsdebat om metoo kan være med til, at sexisme og seksuelle krænkelser stopper.
”Men jeg har ingen forestilling om, at det er noget, der sker i morgen eller om en uge. Kulturforandring tager tid og kræver, at man er vedholdende og holder fast fra ledelsernes side. Jeg håber meget, at de her anbefalinger sammen med andre initiativer kan være med til at gøre, at ledelserne har det som konstant fokusområde.”
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.