Mogens Jensen: Støtte til TV 2-salg er kommet længere væk

Socialdemokraternes Mogens Jensen har tidligere støttet et delvist salg af TV 2. Nu siger han, at ”det kræver markante indrømmelser fra regeringen i forhold til beskæring på public service”

I regeringens medieudspil står der, at 40 procent af TV 2 skal sælges. Et delvist salg af TV 2 har også længe været en del af Socialdemokraternes mediepolitiske dagsorden. Men efter at regeringen har fremlagt et medieudspil med store besparelser i DR, Radio24syv og TV 2’s regioner, trækker partiet følehornene til sig.

”Vores holdning, efter at vi har set regeringens udspil, er, at det forringer public service i Danmark, så vi er ikke tilbøjelige til at støtte et salg af TV 2 eller et delvist salg af TV 2,” siger Socialdemokraternes mediepolitiske ordfører, Mogens Jensen.

Et salg forringer public service

I januar 2018 sagde Mogens Jensen ifølge Mediawatch, at Socialdemokratiet er åbent for at ”lade investorer komme ind og lægge kapital, der kan hjælpe TV 2 til yderligere udvikling”.
 
Men efter at regeringen fremlagde sit medieudspil, har situationen ændret sig for socialdemokraterne.

”Når der bliver skåret så massivt ned, som det er tilfældet, vil et delvist salg af TV 2 være en yderligere forringelse med endnu mindre public service,” siger Mogens Jensen.

Kræver markante indrømmelser

Så hvis Socialdemokraterne skal støtte et delvist TV 2-salg, kræver det en anden balance i medieaftalen.

”Det kræver markante indrømmelser fra regeringen i forhold til beskæring på public service,” siger Mogens Jensen.

Regeringen skal sandsynligvis have opbakning fra enten Socialdemokratiet eller Dansk Folkeparti for at få flertal til en medieaftale.
DF har længe tilsluttet sig regeringens ønske om at sælge en del af TV 2. Og det gør partiet fortsat, siger medieordfører Morten Marinus.

Ingen klausul om fuldt salg

Torsdag skrev Mediawatch, at en indbygget klausul betyder, at hele TV 2 kan blive solgt inden for syv år.

Det har Venstre dog afvist kategorisk over for Mediawatch i dag. Klausulen handler om, at en eventuel køber af 40 procent af TV 2 har mulighed for at trække sig fra TV 2 efter syv år, hvis staten til den tid fortsat har aktiemajoriteten, siger erhvervsordfører for Venstre Torsten Schack Pedersen.

En række virksomheder har meddelt, at de ønsker at byde på TV 2. Blandt andre Egmont, Berlingske Media/De Persgroep og den svenske mediekoncern MTG.

Medieforhandlingerne fortsætter i Kulturministeriet fredag i næste uge.

 

0 Kommentarer