MeToo: Fyrede skal nok få et nyt, lækkert job i branchen

I denne omgang gik det ikke for Mads Aagaard, men magtens mænd kommer altid igen. Vi tilgiver nemlig ekstremt hurtigt – også fyrede anklaget for krænkelser som Mads Aagaard og Jes Dorph, vurderer filosof Rasmus Ugilt (opdateret 23/2 kl. 14.33)

Den tidligere P1-vært Mads Aagaard, der i efteråret blev fyret fra DR for krænkelser og upassende opførsel, nåede ikke at starte i sit nye job hos radioproduktionsselskabet Rakkerpak, før ansættelsen her til morgen blev trukket tilbage.

”Weekenden har vist, at der kom væsentligt mere kritik og væsentligt mere usikkerhed internt, end jeg havde forudset. Med det in mente var der ikke andet at gøre end at stoppe ansættelsen,” lød forklaringen fra Tor Arnbjørn, direktør i Rakkerpak.

Men ifølge Rasmus Ugilt, filosof hos kommunikationsbureauet Must, er det formentlig bare et spørgsmål om tid, før Mads Aagaard igen lander et nyt job. Ugilt holder for tiden foredrag om krænkelser i det offentlige rum set i et filosofisk perspektiv.

”Den generelle regel er, at magtens mænd kommer igen. Det at Mads Aagaard i første omgang bliver ansat, er i virkeligheden et tegn på, at vi er i stand til at tilgive hurtigt. Vi tilgiver ekstremt dygtigt – især når det kommer til mennesker med magt, berømthed eller anseelse,” siger han.

”Lige præcis tilfældet med Mads Aagaard er til dels en undtagelse fra reglen, i og med at han ikke blev ansat alligevel. Men historien indeholder også en bekræftelse af reglen, fordi nogen netop strakte sig så langt som til at sige, at de godt ville give ham en chance til.”

Ryger ikke på det, han har gjort

På den måde passer Mads Aagaards historie ifølge Rasmus Ugilt godt ind i andre historier om folk, der er faldet i unåde og senere blevet tilgivet af mediebranchen.

Eksemplerne tæller blandt andet den tidligere Konservative partiformand Hans Engell, der blev chefredaktør på Ekstra Bladet, få år efter at han med alkohol i blodet kørte ind i en betonklods på motorvejen, og Henrik Qvortrup, der blev dømt i Se og Hør-sagen og i dag er politisk redaktør på B.T.

”Lur mig, om ikke Mads Aagaard på et tidspunkt får et job igen. Det er bare et spørgsmål om tid. Jeg tror, der er alle muligheder for, at folk som ham og Jes Dorph nok skal få et nyt lækkert job i mediebranchen,” siger Rasmus Ugilt.

Han hæfter sig i øvrigt ved, at Rakkerpaks argument for at trække ansættelsen af Mads Aagaard tilbage i høj grad er hensynet til produktionsselskabets ansatte.

”Det er ikke det, Mads Aagaard har gjort, der gør, at de ikke ansætter ham alligevel. Det er det, at folk ikke kan lide, at de gør det, og at det har haft store konsekvenser for deres medarbejdere,” siger Rasmus Ugilt.

Har MeToo rykket noget?

Det er fire måneder siden, Mads Aagaard blev fyret fra DR, og om der går måneder eller år endnu, før mediebranchen er klar til at tilgive ham, vil Rasmus Ugilt ikke spå om.

Men han sår tvivl om, hvorvidt MeToo-bevægelsen har gjort så stor en forskel i sager som denne.

”Fordi vi snakker så meget MeToo nu, har vi en forestilling om, at nu er alting blevet lavet om. Men vi har haft seksuelle revolutioner før, og tingene har det med at vende tilbage til de gamle strukturer. Jeg tror på et eller andet tidspunkt også, at det vil ske her,” siger han og tilføjer:

”Det kan være, vi flytter os en lille smule, og at personer som Mads Aagaard vil få det en lille smule sværere fremover. Men på det generelle billede er der stadigvæk en stejl bakke at bestige for MeToo’s forkæmpere.”

Rettet 23/2 kl. 13.15 og 14.33: Formuleringen “fyrede krænkere” i underrubrikken er ændret til  “fyrede anklaget for krænkelser”, og “krænkere” er i rubrikken erstattet af “fyrede”

0 Kommentarer

Læs også

Mads Aagaard har fået nyt job

Rakkerpak fortryder: Dropper ansættelsen af Mads Aagaard 

22. FEBRUAR 2021
Tidligere spindoktor: Særlige rådgivere skal kunne langt mere end at håndtere pressen

Ekspert: Kommunikation kunne ikke have reddet Rakkerpaks fejl

22. FEBRUAR 2021