Ny redaktør på norske Journalisten: Vi skal være mere mediekritiske

1. juni tiltræder 45-årige Roger Aarli-Grøndalen som ny redaktør for Journalisten i Norge. Han vil fordoble antallet af artikler og indføre mere mediekritik. ”Vi på det norske Journalisten skal lave mere klassisk journalistik, hvor vi kontrollerer medierne,” siger han

45-årige Roger Aarli-Grøndalen er fra 1. juni redaktør på den norske pendant til Journalisten – med samme navn.

Han kommer fra en redaktørstilling på den norske lokalavis Eidsvoll Ullensaker Blad, og det har givet ham en erfaring inden for kritisk journalistik, som han vil bruge i sit kommende job, forklarer han.

”På samme måde som vi på lokalavisen laver klassisk, kritisk journalistik, hvor vi kontrollerer politikerne og magthaverne, skal vi på Journalisten lave mere klassisk, kritisk journalistik, hvor vi kontrollerer medierne,” siger han.

Roger Aarli-Grøndalen tilføjer, at han tror, læserne ønsker mere mediekritisk stof.

”Man laver også den slags historier nu, men vi skal lave mange flere. Det er selvfølgelig sværere at skrive den slags historier, men det er vi nødt til,” siger han.

Hvordan vil du sørge for, at Journalisten bliver mere mediekritisk?

”Jeg ikke sikker endnu. Men jeg tror, vi skal kigge os omkring i medierne og blive bedre til at spørge: Hvorfor gør I det her?” siger han.

Han forklarer, at han blandt andet skeler til kollegerne i Danmark.

”Jeg er er imponeret over, hvad man gør hos det danske Journalisten, både på print og på web. I det norske Journalisten – og hos mange norske medier generelt – kommer det meste af mediekritikken fra kommentatorer og skribenter, som mener og synes noget. Vi på det norske Journalisten skal lave mere klassisk journalistik, hvor vi kontrollerer medierne,” siger Roger Aarli-Grøndalen.

Dobbelt så mange artikler

Ud over et større fokus på mediekritiske historier vil Roger Arli-Grøndalen sørge for, at Journalisten udgiver dobbelt så mange artikler.

”En af de største udfordringer er, at vi ikke producerer nok artikler,” siger den kommende redaktør.

Redaktionen består i dag af to reportere.

”Med mig bliver vi tre, for jeg skal også producere en masse artikler. Derudover vil jeg som noget af det første ansætte en fjerde reporter. Og så burde det kunne lade sig gøre at producere dobbelt så meget som nu,” siger han.

Men kvaliteten skal følge trop:

”Det er ikke nok kun at skrive flere artikler. Vi skal også være bedre til at skrive de rigtige,” siger han.

Digitalt magasin?

I 2014 udgav Journalisten i Norge sit sidste trykte magasin.

Overvejer du at genindføre Journalisten på print?

”Jeg har overvejet det. Det er en interessant tanke, men jeg tror i hvert fald ikke, vi kommer tilbage på papir i 2018,” siger han og løfter måske sløret for en anden strategi.

”Vi kunne jo også overveje andre digitale muligheder. Et elektronisk magasin, måske.”

0 Kommentarer