Debat: Strejkedækning svigtede

Fagbladet Journalisten svigtede i dækningen af Ekstra Bladets strejke, mener Sune Fischer. Vi har ikke ressourcer til at levere breaking news om aftenen, forklarer redaktør Øjvind Hesselager

Fagbladet Journalisten fejler igen. På grund af træghed i lokale forhandlinger valgte medarbejderne på Ekstra Bladet at nedlægge arbejdet 29. marts.

Flere andre medier var hurtige til at omtale strejken. Fraset Journalisten. Først klokken 21 – godt fire timer efter at folkene fra Ekstra Bladet havde forladt arbejdet – kom der en artikel på Journalistens hjemmeside.

I timerne forud havde der været en række frugtesløse forsøg på at kontakte Journalistens redaktion, både medarbejdere og redaktøren, Øjvind Hesselager.

Omvendt ser det ikke ud, som om Journalistens redaktion har forsøgt at kontakte Ekstra Bladets tillidsfolk. I stedet valgte Journalisten at bringe et fire timer gammelt Ritzau-telegram.

Derfor spørger jeg mig selv – igen – hvorfor forbundets medlemmer skal betale til et blad, der synes ligeglad og ikke varetager medlemmernes interesser. 

Sune Fischer, Ekstra Bladet

SVAR

Kære Sune

Vi har gennem de senere år opprioriteret dækningen af det faglige stof, se for eksempel vores dækning af udflytningen af 145 DR-medarbejdere til Aarhus og Aalborg først i april, hvor vi nåede både hurtigt og grundigt rundt om sagen.

Og netop en meget tæt nyhedsdækning i dagtimerne skaber i en digital tidsalder ganske naturligt en forventning om, at vi også leverer breaking news om aftenen. Men det har vi slet ikke ressourcer til.

Nyhedsvagten er bemandet klokken 08.36 til 16.00, svarende til overenskomstens 37 timer. Den tirsdag, hvor I gik i strejke, havde vi for eksempel én fastansat på nyhedsvagt. Normalt er der to, men en var på ferie både tirsdag og onsdag.

Journalisten har 3,5-4 fastansatte skrivende årsværk, der i dag betjener fem forskellige medier/platforme/sociale medier. Den pågældende tirsdag skulle vi også lægge sidste hånd på 48 siders magasin, der skulle til tryk næste dag.

Så hvis vi ikke reagerer, er det ikke manglende interesse – vi laver bare noget andet vigtigt.

Ud fra ovenstående præmis var dækningen af strejken på Ekstra Bladet samlet over forventning. Ud over opdatering mandag aften havde vi opfølgning klokken 06.13 tirsdag morgen, ligesom vi 10.14 havde uddybende baggrund for strejken.

Vi var klokken 10.43 først med oplysningen om, at de ansatte genoptog arbejdet

Øjvind Hesselager, ansvarshavende redaktør, Journalisten

0 Kommentarer