”Wow”: Marie Hald har forsidefoto på Time Magazine

Fotograf Marie Hald er med sit billede af den finske statsminister, Sanna Marin, havnet på forsiden af det internationalt anerkendte magasin Time

”Da billedet kom ud, tænkte jeg virkelig ’wow, min karriere har nået et højdepunkt nu’.”

Sådan siger den danske fotograf Marie Hald om det billede, hun tog af den finske statsminister, Sanna Marin, der nu er endt på Time Magazines forside.

Billedet vil blive brugt på forsiden af magasinet, der udkommer den 1. marts, og som blandt andet indeholder listen over de 100 næste mest indflydelsesrige personer i verden.

”Det er en virkelig stor anerkendelse at få, når et så velanset magasin vælger at bruge ens billede. Det er lidt overvældende,” siger Marie Hald.

Marie Hald blev involveret i opgaven, da hendes agent i England fik et opkald fra USA.

”Min agent ringer og fortæller mig, at Time Magazine har spurgt, om jeg kunne tage til Finland og fotografere Sanna Marin,” fortæller hun og tilføjer:

”Time har allerede en fotograf i Finland, så jeg fik en idé om, at amerikanerne troede, at Finland og Danmark var det samme. Men det viste sig, at de ville have fat i lige præcis mig til det her.”

Dagslysets begrænsninger

Selve fotograferingen i Finland gav Marie Hald udfordringer. Hun er vant til at fotografere i dagslys, men det viste sig at blive et problem i det finske.

”Vi kommer op til den finske udgave af Marienborg, og vi får sat udstyr op og så videre. Lige da vi er ved at være klar, kommer der en sekretærtype ud og siger, at vi kun har en halv times dagslys tilbage, så der kom pludselig en del stress på,” siger hun.

Hun fortæller også, at fotografiets hovedperson, Sanna Marin, til tider var en tung partner at danse med. Blandt andet husker hun, hvordan den finske statsminister reagerede, da hun bad hende rette noget tøj.

”Hun kigger bare på mig og siger – you would never ask a man to do that! – og jeg tænkte, at det var da alligevel noget af en reaktion, særligt når jeg ser mig selv som en meget feministisk fotograf,” siger hun grinende.

På trods af bump på vejen endte Marie Hald med at få sit billede. Dog har oplevelsen med at tage det givet hende et lidt andet syn på det færdige produkt.

”Jeg kan simpelthen ikke lade være med at tænke, hvor meget ISO (red. lysforstærkelse) jeg skulle bruge på det billede, for at det skulle se nogenlunde ud. Jeg har helt svært ved ikke at se det, når jeg kigger på billedet,” siger hun grinende og fortsætter:

”Men billedet er virkelig nået langt på de sociale medier, længere end mange af mine andre billeder, så jeg tænker, at det er noget, folk godt kan lide.”

0 Kommentarer

Læs også

Marie Hald har forsidefoto på Time Magazine: ”Wow”

”Wow”: Marie Hald har forsidefoto på Time Magazine

19. FEBRUAR 2021