Loud mister nyhedschef – nu skal der satses på podcasts

Linda Olsen stopper som nyhedschef på ungdomskanalen Loud efter mindre end et år. Nu vil radioen finde en programchef, som skal være opsat på ’podcast first’-strategi, oplyser chefredaktør

Efter at ungdomskanalen Loud har været godt og vel fem måneder i æteren, stopper nyhedschef Linda Olsen.

Det bekræfter hun selv i en sms til Journalisten, hvor hun også skriver, at hun ikke har flere kommentarer for nu.

Chefredaktør for Loud Ann Lykke Davidsen skriver, ligeledes i en sms til Journalisten, at:

”Vi kommenterer ikke på de specifikke grunde til, at Linda Olsen stopper, men kan fortælle, at vi skilles i fineste overensstemmelse”, og fortsætter:

”Derudover vil jeg gerne sige, at Lindas mål har været at skabe et solidt fundament, hvorpå den konstruktive journalistik kan udvikle og udfolde sig. Det mål er nået, og derfor kan Linda med ro i sindet og i maven give stafetten videre.”

Podcast first-strategi

Ann Lykke Davidsen skriver også, at Loud nu skal finde en ny programchef ”med ansvar for nyheder og aktualitet, som kan fortsætte den konstruktive journalistiske linje, der er lagt, og samtidig være opsat på en podcast first-strategi”.

Linda Olsen var et af de navne, Loud kunne præsentere allerede sidste efterår, da radiokanalen vandt DAB-udbuddet foran Radio24syv og DK4 Radio. Dengang havde Linda Olsen netop afsluttet et fellowship ved Constructive Journalism.

Hendes exit fra Loud kommer efter en hård start for radiokanalen, der måtte gå i luften midt under corona-nedlukningen.

Siden da har Loud nok fået mest omtale for sine lave lyttertal, der har fået kulturminister Joy Mogensen til at være kritisk og senest også radiokanalens egne partnere til at udtale sig skeptisk til Politiken.

3 Kommentarer

mikael nielsen
6. SEPTEMBER 2020
Underligt at der gives millioner og atter millioner til en RADIO station, som nu satser på PODCAST first.. De kan jo lægge deres lydfiler på nettet uden statsstøtte... så sparer vi også de penge.
Niels Riis Ebbesen
4. SEPTEMBER 2020
Det må godt nok være en underlig fornemmelse, at producere nogle radioudsendelser, som der ikke er nogen der lytter til. Og Linda Olsen har nok indset, at det ikke er særligt befordrerne for hendes CV, at hun har produceret noget radio, som ingen har hørt.
Henrik Lind Jørgensen
4. SEPTEMBER 2020
Trist for Louds medarbejdere, at de har så sky en chef. Usynlighed fra dag et. Der er ellers en del gode programmer på kanalen.

Læs også

<span class=Loud-direktør om unge natradioværter: Det er ikke journalistisk arbejdede 2">

Corona: Loud går i luften med nødsendeplan

16. MARTS 2020
<span class=Loud-direktør om unge natradioværter: Det er ikke journalistisk arbejdede 1">

Loud har for få lyttere til at være med i lyttermåling: ”Det er brandærgerligt”

14. APRIL 2020
<span class=Debat: Loud vil være konstruktive – sådan kan kanalen lykkes med det">

Debat:  Loud vil være konstruktiv – sådan kan kanalen lykkes med det

29. OKTOBER 2019