Spinudvalget er i bedste fald komplet spild af tid, og i værste fald bidrager det yderligere til den usunde kultur i nyhedsproduktion, mener politisk kommentator Rasmus Jønsson. (Opdateret 7/9 11.28: DJ støtter spinudvalget)Politisk kommentator Rasmus Jønsson har ikke meget tilovers for det spinudvalg, som i december blev nedsat i forbindelse med skattesagen. Udvalget har til opgave at undersøge spindoktorernes rolle i det danske demokrati. I et indlæg på sitet kommunikationen.dk skriver han:
“Skulle udvalgets arbejde på nogen måder give mening, skulle de – frem for at undersøge professionen “særlige rådgiver” – undersøge den spin-kultur, som politikere, journalister, embedsmænd og særlige rådgivere i fællesskab er med til at skabe (…).”
Han peger blandt andet på, at “ikke mange af de embedsmænd, som tit fremstilles som helligheden selv, men hvor en del af dem spinner og påvirker som gale, bliver kigget efter i sømmene af spin-udvalget”.
Den politiske kommentator påstår også, at udvalgets ideudviklere i sig selv er utroværdige, og at de forsøger at vaske hænder ved at nedsætte et ligegyldigt udvalg:
“Flere af de politikere, der har siddet og trykket på knappen for at få undersøgt spindoktorerne, overgår spindoktorerne med flere længder, når det gælder om at plante negative historier om deres politiske fjender, både dem, der findes i egne rækker, og dem, der tilhører den modsatte politiske fløj.”
Men i Dansk Journalistforbund er ledelsen ikke enig med Rasmus Jönsson. Tværtimod bakker DJ op om udvalget, som forbundet selv sidder i.
»Virkeligheden er blevet sådan, at det pludselig blev et massivt politisk krav, at der skal nedsættes et udvalg af sagkyndige for at give spillereglerne et serviceeftersyn. Og selvfølgelig siger DJ ja til en invitation om at få indflydelse på det arbejde,« udtaler formand Mogens Blicher Bjerregård i en pressemeddelelse.
»Det er en god ide at få beskrevet god skik i samspillet og de særlige rådgiveres råderum. Rådgiverne nyder så stor offentlig interesse, at de gerne må komme under lup hvert 10. år. Det sker i øjeblikket ganske rigtigt med spørgeskemaer, men også kvalitative interviews med embedsmænd, særlige rådgivere, kommunikationsfolk, journalister, ministre og andre politikere,« uddyber han.
(Opdateret 7/9 11.28: Dansk Journalistforbunds syn på sagen tilføjet)
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.