
"Hvis nogen var i tvivl om, at medlemmerne ønsker sig et uafhængigt blad, er det blevet slået fast med syvtommersøm," siger Jakob Albrecht Jakob Carlsen
Når Journalistens redaktion møder op igen efter sommer, er det med mangeårig reporter Jakob Albrecht som konstitueret redaktør.
Det har Jakob Albrecht i dag accepteret med stor opbakning fra medarbejderne på Journalisten.
Jakob Albrecht tager over som konstitueret redaktør, da digital redaktør, Andreas Marckmann Andreassen, er på orlov det næste halve år.
Jakob Albrecht fortæller, at hans primære opgave vil være at sikre medarbejdernes trivsel og at fastholde Journalistens kompromisløse linje, indtil en ny permanent redaktør er på plads på Journalisten.
Det er planen, at hovedbestyrelsen efter sommer vil gå sammen og definere en profil for en ny redaktør på Journalisten, hvorefter stillingen vil blive slået op.
Hvornår en ny redaktør senest skal være ansat, er der endnu ikke sat dato på.
Jakob Albrecht, hvad tænker du om at blive konstitueret redaktør?
”Jeg tænker, at det er en meget special situation at stå i. Vi har haft Øjvind Hesselager som redaktør i mange år, og han har gjort det rigtigt godt. Han måtte træde tilbage efter et forløb, der virker meget mærkeligt. Begrundelsen er hans kompromisløse journalistik. Heldigvis mistede Lars Werge, som stod bag den udtalelse, opbakningen i hovedbestyrelsen, og den nye formand, Tine Johansen, har forsikret mig, at Journalisten har den samme uafhængighed som altid.”
Mange har frygtet, at Journalistens redaktionelle frihed er under angreb – er den det?
”Jeg ser to ting i forhold til det. Dels skal vi belyse, så godt som vi kan, hvad der er sket i sagen med Lars Werge og Øjvind Hesselager. Hvad er årsagen til, at det er endt, som det gjorde? Og derudover fortsætter vi fra nu af journalistisk fuldstændig, som vi hidtil har gjort. Tine Johansen og hovedbestyrelsen har forklaret, at vi har vores journalistiske uafhængighed, så jeg tager dem på ordet og fortsætter fuldstændig som hidtil.”
Hvad skal Journalistens linje være under dig?
”Vi skal være lige så kritiske over for DJ som altid. Vi skal belyse denne sag, og så skal vi tage det op, når noget i DJ trænger til kritisk behandling. Men vi skal også lave artikler om alt det andet, som også rører sig branchen og ikke handler om DJ. Alt det, der bekymrer, begejstrer og inspirerer medlemmerne.”
Hvad er det vigtigste for Journalisten, når redaktionen efter et umiddelbart rimeligt tumultarisk forløb møder op efter sommerferien?
”Jeg tror, vi skal sætte os ned og kigge hinanden i øjnene og sunde os over det her. Når vi har gjort det, fortsætter vi bare som hidtil og gør det så godt, som vi kan. Jeg tror, det bliver super godt. Jeg er meget optimistisk på Journalistens fremtids vegne.”
Udover den hidtidige redaktør er den digitale redaktør også væk grundet orlov i den kommende periode – hvordan vil du sikre medarbejdernes trivsel?
”Vi er hårdt ramt af, at folk er væk. Det er der ingen tvivl om. Det er en topprioritet for mig, at medarbejderne har det så godt som muligt med at gå på arbejde, indtil den rigtige redaktør er på plads.”
Vil dette forløb gå ud over Journalistens journalistik?
”Nej, det tror jeg faktisk ikke. For mig at se står Journalisten meget stærkt. Vi er måske styrket. Hvis nogen var i tvivl om, at medlemmerne ønsker sig et uafhængigt blad, er det blevet slået fast med syvtommersøm. Den forventning skal vi leve op til, og det har jeg tænkt mig at gøre i den kommende periode.”
9 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.
Man kan skalte og valte med andres renommé - fuldstændigt kynisk.
Og I ved godt, hvad for en sag, jeg henviser til. Det link fra 2016 skal væk, og det er nu. Jeg har i dag brugt cirka 15 minutter pr telefon for det her.
Flere