search

Jakob Albrecht er konstitueret redaktør på Journalisten

Efter Øjvind Hesselagers afsked er mangeårig reporter Jakob Albrecht konstitueret som redaktør på Journalisten, indtil en ny fast redaktør er på plads. ”Vi skal være lige så kritiske over for DJ som altid,” siger Jakob Albrecht

Når Journalistens redaktion møder op igen efter sommer, er det med mangeårig reporter Jakob Albrecht som konstitueret redaktør.

Det har Jakob Albrecht i dag accepteret med stor opbakning fra medarbejderne på Journalisten.

Jakob Albrecht tager over som konstitueret redaktør, da digital redaktør, Andreas Marckmann Andreassen, er på orlov det næste halve år.

Jakob Albrecht fortæller, at hans primære opgave vil være at sikre medarbejdernes trivsel og at fastholde Journalistens kompromisløse linje, indtil en ny permanent redaktør er på plads på Journalisten.

Det er planen, at hovedbestyrelsen efter sommer vil gå sammen og definere en profil for en ny redaktør på Journalisten, hvorefter stillingen vil blive slået op.

Hvornår en ny redaktør senest skal være ansat, er der endnu ikke sat dato på.

Jakob Albrecht, hvad tænker du om at blive konstitueret redaktør?

”Jeg tænker, at det er en meget special situation at stå i. Vi har haft Øjvind Hesselager som redaktør i mange år, og han har gjort det rigtigt godt. Han måtte træde tilbage efter et forløb, der virker meget mærkeligt. Begrundelsen er hans kompromisløse journalistik. Heldigvis mistede Lars Werge, som stod bag den udtalelse, opbakningen i hovedbestyrelsen, og den nye formand, Tine Johansen, har forsikret mig, at Journalisten har den samme uafhængighed som altid.”

Mange har frygtet, at Journalistens redaktionelle frihed er under angreb – er den det?

”Jeg ser to ting i forhold til det. Dels skal vi belyse, så godt som vi kan, hvad der er sket i sagen med Lars Werge og Øjvind Hesselager. Hvad er årsagen til, at det er endt, som det gjorde? Og derudover fortsætter vi fra nu af journalistisk fuldstændig, som vi hidtil har gjort. Tine Johansen og hovedbestyrelsen har forklaret, at vi har vores journalistiske uafhængighed, så jeg tager dem på ordet og fortsætter fuldstændig som hidtil.”

Hvad skal Journalistens linje være under dig?

”Vi skal være lige så kritiske over for DJ som altid. Vi skal belyse denne sag, og så skal vi tage det op, når noget i DJ trænger til kritisk behandling. Men vi skal også lave artikler om alt det andet, som også rører sig branchen og ikke handler om DJ. Alt det, der bekymrer, begejstrer og inspirerer medlemmerne.”

Hvad er det vigtigste for Journalisten, når redaktionen efter et umiddelbart rimeligt tumultarisk forløb møder op efter sommerferien?

”Jeg tror, vi skal sætte os ned og kigge hinanden i øjnene og sunde os over det her. Når vi har gjort det, fortsætter vi bare som hidtil og gør det så godt, som vi kan. Jeg tror, det bliver super godt. Jeg er meget optimistisk på Journalistens fremtids vegne.”

Udover den hidtidige redaktør er den digitale redaktør også væk grundet orlov i den kommende periode – hvordan vil du sikre medarbejdernes trivsel?

”Vi er hårdt ramt af, at folk er væk. Det er der ingen tvivl om. Det er en topprioritet for mig, at medarbejderne har det så godt som muligt med at gå på arbejde, indtil den rigtige redaktør er på plads.”

Vil dette forløb gå ud over Journalistens journalistik?

”Nej, det tror jeg faktisk ikke. For mig at se står Journalisten meget stærkt. Vi er måske styrket. Hvis nogen var i tvivl om, at medlemmerne ønsker sig et uafhængigt blad, er det blevet slået fast med syvtommersøm. Den forventning skal vi leve op til, og det har jeg tænkt mig at gøre i den kommende periode.”

Kommentarer
9
Sune Fischer
02.07.19 18:41
Præcis hvordan har I tænkt jer at dække Hesselager/Werge-gate?
Det kan vist hurtigt ende med at blive en problemfyldt affære, hvis man skal anskue det med de presseetiske briller omkring det med at være for tæt på sagens parter...
Fremhævet af Journalisten
Michael Diepeveen
02.07.19 19:43
Øjvind har været en super redaktør og - hvis man ellers har læst med - langtfra kompromisløs. Det har været den klassiske selvforståelse, der har domineret, fremadrettet er der brug for en mere bredt orienteret linje, der tænker alle medlemmer ind, gerne helt kompromisløst, tak
Fremhævet af Journalisten
David Wedege
02.07.19 21:15
Jeg ser én løsning for DJ's og Journalistens journalistiske integritet: Fordi alle på Gl. Strand har noget, der ligner et uafværgeligt habilitetsproblem, så bør man udlicitere afdækningsopgaven til en velrenommeret og kompromisløs journalist ude i freelancelivet.

Og ikke efter sommerferien. Medlemmerne er ikke tjent med det her.
Fremhævet af Journalisten
Sune Fischer
03.07.19 11:06
jakob Albrecht: Som del af Journalistens redaktion må du vel kende til baggrunden for Hesselagers exit?
Fremhævet af Journalisten
Sara Høyrup
03.07.19 11:11
Man kunne give opgaven med afdækningen til Poul Pilgaard.
Fremhævet af Journalisten
David Wedege
03.07.19 11:48
@ Sara, Poul Pilgaard er et aldeles glimrende forslag.
Fremhævet af Journalisten
Simon Riedel
03.07.19 12:43
Det må være dejligt for jer på Journalisten at have alle rettighederne, den fede løn og ingen pligter.
Man kan skalte og valte med andres renommé - fuldstændigt kynisk.
Og I ved godt, hvad for en sag, jeg henviser til. Det link fra 2016 skal væk, og det er nu. Jeg har i dag brugt cirka 15 minutter pr telefon for det her.
Fremhævet af Journalisten
Jens Kurt Jørgensen
04.07.19 14:18
UPS ! I bør måske ændre i kolofonen på netudgaven af Journalisten, for her står den bortviste redaktør Øjvind Hesselager stadig opført som ansvarlig redaktør. Så til tasterne..
Fremhævet af Journalisten
Tommy Kaas
04.07.19 16:44
Hvis tiden skal gå med andet end at sørge for medarbejdernes trivsel, vil jeg henstille til den konstituterede redaktør, at I indfører en mulighed for, at man kan slette sine egne debatindlæg. Og indtil I får gjort det, bør I slette debattørers indlæg, hvis de beder om det (fx fordi de har fortrudt). I har jo ikke selv nogle problemer med at ændre i jeres egne artikler på en måde, så man ikke kan se, hvad der oprindeligt stod. (Og ja, jeg citerer mit eget to år gamle debatindlæg, men jeg mener det fortsat).
Fremhævet af Journalisten
Denne artikel er lukket for kommentarer.
data_usage

SENESTE NYT

chevron_left
chevron_right
keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen