Formand for ny studenterorganisation: Behov for nærhed

ANDREA er navnet på den nye studenterorganisation i DJ. Organisationen er søster til KaJ og dækker DMJX’s studerende i Emdrup. »De studerende vil kunne mærke os mere,« siger ny formand

I torsdags fik Dansk Journalistforbund en ny studenterorganisation. Den er blevet døbt ANDREA, og den er søsterorganisation til specialgruppen KaJ Medie- og Journaliststuderende. KaJ er specialgruppen for de studerende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus. ANDREA er stiftet for de studerende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, som studerer i Emdrup i København.

»KaJ kunne ikke rigtigt nå de studerende, som vi nu vil kunne. Der var nogle geografiske forhindringer for, at KaJ kunne være mere til stede for de studerende i Emdrup,« siger den nyvalgte formand, Marie Brandt, der selv studerer Fotografisk Kommunikation på skolen i Emdrup.

»Jeg ved, at vi kommer til at kunne gøre en større forskel. De studerende vil kunne mærke os mere,« forklarer Marie Brandt.

Navnet ANDREA blev valgt, da der ikke var noget oplagt navn, der dækkede alle uddannelserne i Emdrup. Derfor lod den nye bestyrelse sig inspirere af KaJ. Det skriver DJ på deres hjemmeside.

Mange forskellige behov i Emdrup

Marie Brandt fortæller, at gruppen bl.a. vil arbejde for løn på alle praktikforløb samt arrangere events og samarbejder, så de studerende får mulighed for at lære hinanden at kende på tværs af de forskellige uddannelsesretninger.

»Vi vil gerne skabe nogle tilbud, som ligger uden for skolen, men som stadig er fagligt relevante. Det kunne for eksempel sagtens være i samarbejde med udvalgene på de andre uddannelser på RUC og SDU,« siger Marie Brandt.

Kunne KaJ ikke bare gøre det?

»Det kunne KaJ godt gøre, men der er ikke sket så meget, som der kunne ske. Det er ikke for at sige noget dårligt om KaJ, men nu er vi folk, der har vores daglige gang på skolen, der er engagerede,« siger Marie Brandt og fortsætter:

»På Journalisthøjskolen i Aarhus er det kun journaliststuderende. Vi har otte forskellige andre linjer i Emdrup, så vi har et helt andet behov. Der er vi nok bedre til selv at kunne varetage dét, de studerende efterlyser her i Emdrup.«

Større fagligt fokus i ANDREA

Marie Brandt fortæller, at der går 800 elever på uddannelserne i Emdrup, hvoraf omkring 200 af dem er medlemmer af DJ på nuværende tidspunkt.

»Der har været meget fokus på DJ siden i sommer, så medlemstallet er virkelig steget. Så vi håber selvfølgelig at få fat i de 200 medlemmer og flere til,« siger hun.

Marie Brandt har erfaring som formand for De Studerendes Råd, men hun trængte til nye udfordringer og valgte derfor at stille op som formand for den nystiftede organisation.

»Som formand for DSR følte jeg, at jeg havde nået det, jeg kunne. Jeg havde brug for at prøve noget nyt. ANDREA giver mig mere personligt, fordi der er større fagligt fokus i ANDREA, end der er i DSR. Der har jeg også fået et indblik i, hvad de studerende har manglet, så jeg synes, det her projekt er vigtigt,« siger Marie Brandt.

Plads til alle

Der var en overvældende interesse for den nye organisation på den stiftende generalforsamling. Marie Brandt fortæller, at de stiftende kræfter havde forventet at gå derfra med en bestyrelse på fem inklusiv formanden. De endte i stedet med fem menige bestyrelsesmedlemmer, syv suppleanter og ud over Marie Brandt som formand også Christiane Vaaben som næstformand. Hun studerer Kommunikation.

»Vi har fem ud af otte uddannelser repræsenteret i bestyrelsen, så det er vi rigtig glade for. Det sikrer en dybde i bestyrelsens videre arbejde, at så mange linjer er med,« siger Marie Brandt.

De har også et bestyrelsesmedlem fra uddannelsen Medieproduktion og Ledelse.

»Vi fik en meget positivt tilbagemelding fra de studerende på Medieproduktion og Ledelse. Som udgangspunkt ser man dem ikke rigtig som en del af DJ, fordi det mere er en ledelsesuddannelse end kommunikation, men de er velkomne hos os, og det var de rigtig glade for,« fortæller Marie Brandt.

Hun ser kun en fordel i, at de er med i den nye organisation.

»MPL’erne (studerende fra Medieproduktion og Ledelse, red.) er typisk HK’ere, men de går jo på vores skole, og vi kan sagtens se en fordel i, at de er medlemmer hos os. Vi skal jo samarbejde inden for den samme branche i fremtiden,« forklarer Marie Brandt.

Nu skal den nye bestyrelse ordentligt på plads, og derefter skal der arbejdes grundigt på forberedelserne til den næste generalforsamling, som Marie Brandt forventer finder sted til oktober.

5 Kommentarer

Karina Bjerregaard
24. APRIL 2014
Kære Marie, kære ANDREA,

Kære Marie, kære ANDREA,
Velkommen til!
Vi i Visuelt Forum - http://visueltforum.dk/ - glæder til os et gensidigt inspirerende samarbejde fremover!
Vi vil fx. gerne lave faglige arrangementer sammen med jer, til glæde for både jer studerende og vores medlemmer (702 kreative og sjove grafiske designere, webdesignere, nyhedsgrafikere, illustratorer etc.).
Du siger bare til!
;-) Karina
formand, Visuelt Forum
Mathias Bay Lynggaard
16. APRIL 2014
Tak for en god
Tak for en god generalforsamling. Det var en fornøjelse at se, at I er kommet så godt fra start.
Jeg ser frem til samarbejdet med jer i skumgummihelikopter og os i cowboyvest.

Venlig hilsen Mathias
Formand for KaJ
Per Roholt
15. APRIL 2014
Kære ANDREA - og Marie! I
Kære ANDREA - og Marie! I skal være så velkomne i DJ Familien. Studenterorganisationer er ekstremt vigtige, fordi en faglig holdning skabes i starten af karrieren. Glæder mig til samarbejdet
vh
Per Roholt
DJ Kommunikation
Peter Thornvig
15. APRIL 2014
Flot ANDREA!

Flot ANDREA!
Vi har brug for alle initiativer, der sikre at DJ bliver den faglig ramme hvor vi både er tæt på medlemmerne og samtidig så brede i fællesskabet at vi har punch nok til at vi også kan lægge arm med de mange faglige og fagpolitiske udfordringer, der har betydning for alle DJ medlemmer.
´
Et stort velkommen til ANDREA og godt gået til initiativtagerne!

Peter Thornvig
DJ:Fotograferne

Mathias Svane Kraft, fmd. i DJ RUC
15. APRIL 2014
Som formand for de
Som formand for de journaliststuderende på RUC vil jeg gerne byde ANDREA velkommen i det fremragende fællesskab, vi har blandt de studerende i DJ.

Derfor tager vi selvfølgelig også glædeligt imod indbydelsen til at lave nogle gode, faglige tilbud for medlemmerne - og så håber jeg også, at vi kan få et godt samarbejde omkring det fagpolitiske i DJ.

Velkommen! Jeg glæder mig til at samarbejde med jer.


Med venlig hilsen

Mathias Svane Kraft, formand i Danske Journaliststuderende RUC

Flere