Efter fem års løsansættelser på TV 2 er det slut for Lotte

Journalist Lotte Sørensen har været løstansat på TV 2 i fem år, men efter hendes barsel er det forbi. ”Det er jo ikke fordi, mit job ikke findes mere,” siger hun. ”Vi har brug for at kunne rykke rundt på vores ansatte,” siger nyhedsdirektør Mikkel Hertz

Til november slutter Lotte Sørensens fem år lange ansættelse på TV 2.

Eller måske skulle man skrive ansættelser, for først blev hun ansat som freelancer i december 2014 på tv2.dk, og siden har hun været ansat på fire midlertidige kontrakter.

Men i september, midt i sin barsel, fik hun besked om, at når hendes nuværende kontrakt udløber, er det slut. Hun talte i telefon med sin chef.

”Han sagde, at de har været rigtigt glade for mig og for min indsats, men at han sådan set er rigtigt glad for det hold, han har nu,” fortæller Lotte Sørensen.

”Jeg var en blanding af chokeret og så på en måde overhovedet ikke overrasket. Det var på en eller anden måde typisk TV 2, at lige når man føler sig sikker, så skal man ikke føle sig sikker alligevel. Jeg vidste jo godt, at fastansættelserne ikke hænger på træerne, og jeg er ikke en rundsav-på-albuerne-type, der er god til at fedte for de rigtige. Men jeg havde også lidt håbet, at min indsats ville tale for sig selv,” siger Lotte Sørensen.

Et chok når kollegaer stopper

Gennem sine fem år på TV 2 har Lotte Sørensen primært arbejdet som SoMe-redaktør. Men hun har også været digital reporter på tv2.dk og har i et halvt år været forsideansvarlig på tv2.dk. Hun gik på barsel i december sidste år, og hendes barsel slutter til november.

”Jeg har sgu knoklet. Jeg synes selv, jeg var en af dem, der var med til at få maskinen til at fungere, snakke med de mange forskellige bindeled og give input,” siger Lotte Sørensen.

Hun mener dog langt fra, at hendes eksempel er enestående:

”Det har også været min erfaring, når andre er stoppet, at det er ikke folk, man har kunnet forudse skulle stoppe. Det er kommet som et chok rigtigt mange gange, når dygtige kollegaer ikke er blevet forlænget,” siger hun.

I forbindelse med en ny overenskomst på TV 2 fra marts 2018 blev det aftalt, at TV 2 højst forlænger kontrakten med midlertidigt ansatte to gange. Siden da er antallet af fastansatte i TV 2’s nyhedsafdeling ifølge hovedtillidsmand Lennart Steen steget fra 315 til 329.

Jobbet findes stadig

Lotte Sørensen anerkender, at et nyhedshus som TV 2 har brug for at skrue op og ned for antallet af ansatte i forbindelse med for eksempel valg og andre større begivenheder, og at det derfor kan være nødvendigt at have ansatte på midlertidige kontrakter.

”Det synes jeg er fair nok, men jeg synes ikke, det er det, der har været tilfældet med mig. For det er jo ikke fordi, mit job ikke findes mere. Det ser ud som om, det skal være nogen, der ikke er på en fast kontrakt, som skal passe mit job,” siger hun.

Lotte Sørensen synes, det har været ”antiklimatisk” at skulle afslutte sit ansættelsesforhold på TV 2 midt under en barsel. Men hun mener ikke, det er mere synd for hende end for andre løstansatte på TV 2, som heller ikke bliver fastansat eller får deres kontrakter forlænget.

”Det burde jeg måske nok være mere forarget over. Det kan jeg mærke på nogle af mine nu tidligere kollegaer, at det er de mere forarget over end mig,” siger hun.

”Man kan selvfølgelig sige, at nu har jeg været væk i mange måneder, så jeg har ikke haft mulighed for at gøre mig selv uundværlig. Men jeg er ikke sikker på, at det var gået anderledes, hvis jeg havde været i arbejde,” siger hun.

Skal kunne rykke rundt på folk

Nyhedsdirektør på TV 2 Mikkel Hertz understreger, at han ikke vil udtale sig om en konkret personalesag. Han siger, at TV 2 prøver at holde en ”rimelig balance” mellem fastansatte, ansatte på midlertidige kontrakter og freelancere.

”Vi har brug for at kunne flytte rundt på vores folk,” siger han og uddyber:

”Hvis vi laver et projekt – det kan være midlertidigt, og det kan være, vi får en bevilling til det – så kan vi sætte nogle af vores fastansatte til at gennemføre det projekt. Og så hyrer vi nogle midlertidigt ind til at udfylde deres i øvrigt permanente funktioner, fordi vi ved ikke, hvordan fremtiden ser ud,” siger Mikkel Hertz.

Men er det et rimeligt vilkår over for jeres ansatte, at de kan være på freelance- eller midlertidige kontrakter gennem flere år, og så slutter det bare sådan?

”Der er altid en god grund til, at vi agerer, som vi gør i personalespørgsmål,” siger Mikkel Hertz.

0 Kommentarer

Læs også

Flere fastansatte og mindre utryghed: TV2 har lagt loft på forlængelser

Flere fastansatte og mindre utryghed: TV 2 har lagt loft på forlængelser

03. OKTOBER 2019
Freelancere fylder markant på store DR-redaktioner: ”Det er en skæv fordeling”

Freelancere fylder markant på store DR-redaktioner: ”Det er en skæv fordeling”

10. OKTOBER 2019
Freelancere fylder markant på store DR-redaktioner: ”Det er en skæv fordeling”

Freelancere fylder markant på store DR-redaktioner: ”Det er en skæv fordeling”

10. OKTOBER 2019