DR og TV 2 tester medarbejdere ved indgangen – og det virker

Indtil nu er to personer testet positive for corona ved indgangen til TV 2. Hos DR er tallet på otte personer

Hos både DR og TV 2 kan medarbejdere blive lyntestet for corona ved indgangen, hver gang de møder ind på arbejde. Og det ser ud til, at tiltaget virker.

Hos DR blev otte af 320 medarbejdere testet positive torsdag. Det oplyser de i en mail. Også på TV 2 er to personer blevet testet positive ved indgangen i går.

Ifølge Jacob Kwon, nyhedschef på TV 2, har teststationerne ved indgangen til TV 2 i Odense og København virket efter hensigten.

”Folk er generelt rigtig glade for det her tiltag. De føler, at arbejdspladsen passer på dem og tager vare på deres sikkerhed.”

Men der er også et fåtal medarbejdere, som har valgt at takke nej til testen, fortæller han.

”Der er selvfølgelig nogen, som synes, det er ubehageligt at tage testen, fordi de skal have stukket en pind i næsen. Det har vi også stor forståelse for. Det er jo trods alt kun et tilbud,” siger Jacob Kwon.

Er der ikke en risiko for, at de tager corona med ind på redaktionen?

”Den risiko ligger der selvfølgelig. Vi har heller aldrig sagt, at det har var en 100 procent sikring mod coronasmitte på redaktionerne. Men det er med til at skabe en tryghed, og de første dage viser jo også, at vi fanger nogen i testerne.”

 

Kommentarer
0
Denne artikel er lukket for kommentarer.
data_usage
chevron_left
chevron_right