DR fortsætter produktioner på trods af lockdown

Det vækker bekymring blandt DR-medarbejdere, at DR Aarhus i sidste uge afholdt castings til fiktionsserier og musikvideooptagelser. Situationen er blevet håndteret, oplyser tillidsmand

Mens hele landet er under lockdown og de fleste DR-medarbejdere arbejder hjemmefra, har DR Aarhus stadig gang i produktionerne.

Onsdag i sidste uge blev der i Aarhus afholdt castings til fiktionsserier og MGP-musikvideooptagelser. Det har ført til henvendelser fra bekymrede medarbejdere, der følte sig utrygge over en større menneskemængde, der var samlet inde i bygningen.

Ifølge Signe Aggerholm, der er ledende redaktionschef for børn og livsstil i Aarhus, var der tale om et fælles område i bygningen, hvor medarbejdere og medvirkende kan blive lyntestet for corona.

Der skal medarbejderne opholde sig i et kvarter, mens de venter på testsvar.

”Man har mundbind på, når man færdes i området, og alle sidder to meter fra hinanden. Området er under corona blevet godkendt til, at der må sidde 50 mennesker,” siger hun.

Og det tal har ifølge Signe Aggerholm ikke været overskredet.

Hun understreger også, at DR Aarhus ikke afholder unødvendige produktioner eller sociale arrangementer.

”De ting, vi rent faktisk afvikler, er nødvendige for, at produktionen kan finde sted,” siger hun.

Hun kan til gengæld godt forstå, at forsamlingen af mennesker har vakt opsigt blandt enkelte medarbejdere.

Har haft en god dialog

Henrik Friis Vilmar er hovedtillidsmand i DR. Han bekræfter, at tillidsrepræsentanterne har modtaget henvendelser fra medarbejdere, der følte sig utrygge ved menneskemængden, men han oplyser, at situationen er blevet håndteret af ledelsen.

”Vi har haft en god dialog med ledelsen, som har lyttet til os. Fremadrettet indretter man produktionerne, så alle medarbejderne kan føle sig trygge.”

Også Niels Ammitzbøll, der er underdirektør i DR og formand for en særlig arbejdsgruppe, der løbende forholder sig til myndighedernes corona-anbefalinger, oplyser, at ledelsen har taget medarbejdernes input til rette.

”Generelt oplever vi en fin og meget konstruktiv dialog mellem ledelse og medarbejdere, som handler om, hvordan vi sammen kan reducere bekymringerne og have fokus på sikkerhed,” fortæller han.

Under corona-pandemien har DR forsøgt at opretholde så meget af den normale produktion som muligt.

”De, der kan arbejde hjemme, gør det. Men nogle aktiviteter kræver en fysisk tilstedeværelse,” fortæller Niels Ammitzbøll.

Og i de tilfælde sørger DR for at gennemføre produktioner i overensstemmelse med myndighedernes krav og anbefalinger, forklarer han. Ud over at følge de officielle retningslinjer har DR igangsat en række supplerende forholdsregler, heriblandt at lynteste både medarbejdere og medvirkende.

0 Kommentarer

Læs også

DR og TV2 tester medarbejdere ved indgangen – og det virker

DR og TV 2 tester medarbejdere ved indgangen – og det virker

18. DECEMBER 2020

TV2 vil coronateste alle medarbejdere

15. DECEMBER 2020